Jdi na obsah Jdi na menu

Úprava terénu před soutěží
 

V úterý odpoledne se opět sešli dobrovolní hasiči. Na programu měli drobnou brigádu v Dolním Skrýchově. Na místě, kde se za necelé dva týdny uskuteční soutěž v požárním útoku. Pokračovaly práce na zvýšení hladiny řeky Nežárky. Tento cíl se povedl a doufejme, že to vyjde i v sobotu 4. července. Drobně se upravil i terén, ale tyto úpravy budou ještě pokračovat.

U Nežárky se sešli nejen jindřichohradečtí dobrovolní hasiči, ale pomoci přišli i hasiči z Dolního Skrýchova.

Někteří jindřichohradečtí dobrovolníci při této příležitosti vyzkoušeli techniku, se kterou se zároveň seznámil „skoročlen“ Dan.


Čištění ostrova na rybníku Vajgar
 

Na neděli 21. června si dobrovolní hasiči naplánovali brigádu. O pravidelné vyčištění ostrova na rybníku Vajgar se postaralo 12 členů, spolu s nimi na místě byly i některé členky a samozřejmě děti, nejmenší jindřichohradečtí hasiči. Ostrov se pomocí křovinořezu posekal a zlikvidovali se popadané stromy.
 

Fotografie zde
 

Čištění břehů řeky Nežárky


Ve středu 25. března se trojice dobrovolných hasičů postarala o vyčištění okolí řeky Nežárky. Dobrovolníci začali na pravém břehu Nežárky v Bratrské ulici, kde za pomoci motorové pily vyřezali klestí. Poté se přesunuli na břeh levý, kde pokračovali v téže činnosti. Vyřezané klestí odvezli do parku pod gymnázium Vítězslava Nováka, na místo, kde se v dubnu bude konat městská akce Čarodějnice. Klestí poslouží k vyplnění vatry.
Brigády se zúčastnili: M. Ambrož, L. Beran a V. Pavlík.

 

Fotografie zde

 

 

Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči si vylepšují svou klubovnu

 

Po vánočních svátcích se v klubovně SDH sešli dobrovolní hasiči a hasičky. V klubovně finišovala první etapa úprav. 13. prosince 2014 se začalo s vyklízením jedné z nepoužívaných místností, poté se vyměnila okna v celé klubovně a následovalo vymalování již zmíněné místnosti. 27.prosince 2014 členové tuto místnost uklidili – umyli okna a zářivky, vytřeli podlahu. Poté v této místnosti našla nové místo vitrína s poháry. Nastěhovány byly nové stoly tak, aby tato místnost byla připravena na výroční schůzi, která se koná 9. ledna 2015. O veškeré práce včetně výměny oken se postarali sami členové z řad dobrovolných hasičů spolu s profesionálními hasiči.

Další dvě místnosti s novými okny čekají na novou barvu omítek a na následný úklid.

V úterý 30.prosince 2014 se v klubovně sešli 3 členové, aby pokračovali na úpravách klubovny. J. Škrabálek a J. Dvořák pokračovali s drobnými zednickými pracemi, které souvisí s výměnou oken. L. Beran začal s výmalbou místnosti, kde již zednické práce byly dokončeny.

PRACOVNÍ SOBOTA U HASIČŮ
V sobotu 3. ledna 2015 pokračovaly další práce na klubovně. Od zednických prací se pomalu přešlo k úklidu. Po ránu stěny klubovny dostaly novou, bělejší barvu. Po vymalování už se všichni členové a členky vrhli na úklid - mytí a leštění oken, vydrhnutí podlahy, utření prachu. Klubovna je tedy připravena na výroční schůzi, ta se koná 9. ledna 2015.
V době svačiny se většina členů a členek s chutí zakousla do sladkých koblížků.
Po úklidu přítomní strojníci – M. Bachorík a J. Škrabálek, provedli zkoušku agregátů. V patách jim byli čtyři nováčci, kteří okoukli, jak vše funguje. Po vyzkoušení techniky členové umyli automobil Renault Master.

 

Fotografie zde