Jdi na obsah Jdi na menu

Den Integrovaného záchranného systému 10.4.2010

 

 Složky IZS se prezentovaly široké veřejnosti
 Jindřichův Hradec - Zkus být hasičem, policistou, záchranářem.
 Dne 10. dubna 2010 v rámci preventivní činnosti Dopravní policie Jindřichův
 Hradec a ke dni vzniku výjezdové jednotky Sboru dobrovolných hasičů proběhl v
 areálu hasičské stanice den s Integrovaným záchranným systémem pod názvem " ZKUS
 BÝT HASIČEM, POLICISTOU, ZÁCHRANÁŘEM". Na této prezentaci složek IZS se významně
 podíleli nejen policisté, ale i dobrovolní hasiči a směna "C" HZS Jihočeského
 Kraje Jindřichův Hradec, rovněž záchranáři a Český červený kříž.
 Cílem této akce bylo seznámit širokou veřejnost se zásahovou činností výše
 jmenovaných složek a interaktivní formou zapojit přítomné návštěvníky do
 simulovaných situací se kterými se mohou v běžném životě setkat.
 Druhý ročník této akce byl uspořádán na základě kladného ohlasu široké, nejen
 laické ale i odborné veřejnosti. Ukázky postupně shlédlo nejméně 600 občanů
 nejen Jindřichova Hradce. Nad oběma ročníky převzal záštitu hejtman Jihočeského
 kraje Mgr. Jiří Zimola. Tyto akce byly pojaty nejen prezentačně, ale i jako
 preventivně-výchovné.
 Ze strany policie zde byla k vidění nejen dostupná technika dopravní policie
 jako ruční laserový radar, vozidla a motocykly . Rovněž byla opakovaně
 prezentována ukázka zadržení nebezpečného pachatele, který ujížděl ve vozidle,
 práce kynologů a služebních psů, práce technika služby kriminální policie a
 vyšetřování, ale i zbraně policie ČR.
 Praktickými ukázkami se zde prezentovali i mladí hasiči z SDH v okrese
 Jindřichův Hradec. Dále se podařilo ve spolupráci s Odborným učilištěm PO v
 Borovanech zajistit ukázku se speciálním postupem hašení - impulzivní hašení
 pomocí pušky IFEX 3000. V rámci praktické ukázky byla předvedena také činnost
 lezecké skupiny HZS JČK ze třetího patra cvičné věže. Další prezentací
 příslušníků HZS byla ukázka požárního sportu a to výstup jednohákovým žebříkem
 do třetího patra cvičné věže a běh na sto metrů překážek s hadicemi.
 Den s Integrovaným záchranným systémem měl ze strany veřejnosti opravdu velký
 ohlas a proto jednotlivé složky IZS plánují obdobnou preventivní akci i v letech
 následujících.

Autor článku: Aleš Hazuka člen Sboru dobrovolných hasičů města J.Hradec a zároveň redaktor České televize.

Fotografie z akce zde

 

 Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál

 

V sobotu 5.června 2010 v rámci zahájení turistické sezony v Jindřichově Hradci se konala cyklistická akce s názvem ,,Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál,,.

Pro malé i velké zájemce byli připravené 3 trasy,které byli dlouhé 6,21 a 46 km.   Tradičního cyklistického výletu Přes kopec na Hradec se letos dočkalo nebývalé účasti.Na svých kolech totiž přijelo na pět set cyklistů,zatímco v minulých ročnících jich bývalo kolem 230.

Plán tras byl takto:

1.trasa: Jindřichův Hradec - Dolní Skrýchov - směr Dolní Radouň - Horní Skrýchov -                                                   Dolní Skrýchov (cca 6 km)

2.trasa: Jindřichův Hradec - Dolní Skrýchov - Radouňka - Drahýška - Lodhéřov -                       Dolní Radouň - Horní Skrýchov a Dolní Skrýchov (cca 21 km)

3.trasa: Jindřichův Hradec - Dolní Skrýchov - Radouňka - Drahýška - Lodhéřov - Deštná -                 Mnich - Bukovka - Starý Bozděchov - Horní Radouň - Okrouhlá Radouň -                      Kostelní  Radouň - Horní Skrýchov - Dolní Skrýchov (cca 46 km)

Hlavním organizátorem celé akce bylo město Jindřichův Hradec ve spolupráci s Cykloteamem Jindřichův Hradec.

Kromě jarní projížďky byl připraven doprovodný program zajištěný Jednotkou sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec,TJ Házená Jindřichův Hradec a Českým červeným křížem Jindřichův Hradec.

Startovalo se z parkoviště - Správy a údržby silnic,  Jarošovská ulice č.p. 1126 Jindřichův Hradec a dojezd všech tras končil v Dolním Skrýchově v Penzionu Vlastimila Houšky.Zde bylo zajištěno občerstvení,soutěže pro děti,táborák,muzika a predevším slosování účastnických diplomů o hodnotné ceny (cca 16.00 hodin).Hlavní cenou bylo jízdní kolo.

Start byl naplánován pro kratší trasy na 13.30 hodinu a u nejdelší,tedy čtyřicetišesti kilometrové trasy pak již na 11.00 hodinu.

Akce se konala za mediální podpory Hitrádia FAKTOR  , TÝDENÍKU Jindřichohradecka a Jindřichohradeckého deníku.

 

Fotografie pořízené Hitrádiem FAKTOR zde

Fotografie pořízené Vladimírem Pavlíkem členem Výjezdové jednotky SDH města Jindřichův Hradec zde

     

 Krajská soutěž SDH Jížní Čechy Jindřichův Hradec 12.6.2010

 

V sobotu 12.června 2010 se v Jindřichově Hradci na sportovním stadionu u Vajgaru uskutečnilo krajské kolo soutěže SDH z Jihočeského kraje v požárním sportu.

Závodní družstva bojovali dle pravidel požárního sportu ve třech disciplínách: běh na 100 metrů s překážkami,běh na 4x100 metrů s překážkami a požární útok.

Naše výjezdová jednotka SDH města Jindřichův Hradec spolu s SDH Nová Včelnice a SDH Chlum u Třeboně zajišťovala na této krajské soutěži technickou četu.

Technická četa SDH města J.Hradec ve složení: Bc.Miroslav Kadeřábek,Lubomír Beran (velitel čety),Vít Vopálka ml.,Jaroslav Neubauer,Vladimír Pavlík,Zdeněk Bušta,Václav Sedláček ml.,David Lojka

Technické četě bylo poděkováno za vzorně odvedenou práci při pořádání této krajské soutěži,jak ze strany všech rozhodčích tak i soutěžících velkým potleskem a byl jí předán pamětní list s plaketkou.

Fotografie pamětního listu a plaketky zde

Fotografie z krajské soutěže SDH zde

A abychom nezapomněli: 

Den předem teda v pátek 11.června 2010 se zde konala ta samá krajská soutěž,akorát družstev profesionálních hasičů ze sedmi územních odborů Jihočeského kraje.Profesionální hasiči to měli stížené o disciplínu ve výstupu na věž,konané na centrální požární stanici v Jindřichově Hradci.

Celkovým vítězem se stalo družstvo kolegů  z  HZS Jindřichův Hradec,druzí byli hasiči z HZS Českých Budějovic a třetí místo obsadili hasiči z HZS Českého Krumlova.

V soutěži jednotlivců byl nejúspěšnější českobudějovický profesionální hasič Jan Ježek,který zvítězil ve dvojboji výsledným časem 32,77 s.

Druhý skončil kolega Martin Hrádek z Jindřichohradecké profesionální jednotky s časem 34,22 s.

Pořadí družstev: 1. HZS Jindřichův Hradec, 2. HZS České Budějovice, 3. HZS Český Krumlov, 4. HZS Tábor, 5. HZS Prachatice, 6. HZS Písek, 7. HZS Strakonice

!!! KOLEGOVÉ Z HZS JINDŘICHŮV HRADEC DĚKUJEME.JSTE TOTIŽ V KRAJI NEJLEPŠÍ !!!

 

 Flymaster 2010

 

První ročník akrobatické letecké soutěže Flymaster startoval 20. června 2010 na letišti v Jindřichově Hradci. Jednalo se o zcela novou leteckou show pro diváky, kde se o titul Flymaster  ucházeli ti nejlepší akrobatičtí piloti. Jejich úkolem bylo v určitém čase a omezeném prostoru předvést co nejvíce opakování předem určeného akrobatického prvku. Ve finálovém klání pak předvedli vrcholovou akrobatickou sestavu dle doprovodné hudby.
Celý let každého závodníka bylo moci sledovat jak na obloze, tak na obrazovce v divácké zoně, kde se promítal záběr z kabiny pilota!!! V prvním kole pak sami diváci rozhodli o nejlepším letci! A co bylo na tom to nejlepší? Hlasy diváků byli slosovatelné a JEDEN Z NICH BYL VYLOSOVÁN A VYHRÁL AKROBATICKÝ LET S JEDNÍM Z PILOTŮ!!!

Program:
Již od nedělního rána 20.6.2010 BYLA možnost zažívat na letišti v Jindřichově Hradci krásné chvíle spojené především s aviatikou všeho druhu. Program byl zaměřen jak pro děti tak dospělé,které si mohli užívat atrakce na zemi i ve vzduchu. Dobrovodné akce probíhali po celý den a o zábavu pro děti se postaral Dům dětí a mládeže Jindřichův Hradec spolu s Jednotkou sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec a mimo jiné byla k vydění i exhibice létajících draků,kapela Děda Mládek Illegal Band, vyhlídkové lety balonem i letadlem. V průběhu dne bylo moci využít možnosti vyhlídkových letů a mnoho dalších připravených atrakcí.
Od 14:00 hodin se konala hlavní akce celého dne, a to soutěž Flymaster, kde bylo vydět všemožné i zdánlivě nemožné letecké obraty.

Pravidla soutěže Flymaster. V prvním kole 9 závodníků předvedlo co nejvíce obratů v omezeném prostoru a čase. Jejich prostorem byla pomyslná vzdušná krychle o rozměrech 1000 x 1000 x 1000 metrů, která začínala ve výšce 100 metrů nad zemí.
Čas byl určen podle výkonu závodníkova stroje, ne však delší než 3 minuty. Pilotní kabiny byli vybaveny kamerou a záběry z této kamery se přenášeli na velkoplošnou obrazovku. Ihned po dosednutí letadla na zem pilota vyzpovídá moderátorka akce.
O závodnících postupujících do finále rozhodovali diváci. Součástí každé vstupenky byl hlasovací lístek, každý tak mohl zvolit svého favorita na základě jeho výkonu, jeho vzhledu během letu, nebo pohotových reakcí těsně po přistání.
Čtyři vybraní finalisté pak předvedli volnou akrobatickou sestavu, kterou si již dříve připravili. Jedinečností této disciplíny bylo létání na hudbu. Speciální čtyřčlenná porota pak ocenila čistotu provedení, dynamiku letu, rozmístění v prostoru, ale hlavně soulad s hudbou a celkový dojem.
Z jejich hodnocení pak vzejšel vítězný Flymaster!

Sestava Flymastrů :
Petr Kopfstein
Marek Hyka
Radim Bagar
Evžen Čihák
Petr Kořínek
Robert Kolín
Karel Kuthan
Pavol Kavka (Slovák)

Celou akci od čtvrtka 17.6.2010 do soboty 19.6.2010 předcházelo Mistrovství České republiky v letecké akrobacii.

 

Fotografie z akce zde

 

Hurá na prázdniny

Město Jindřichův Hradec pořádalo v úterý 29.června od 14.00 hod. v Husovo sadech pro děti oslavy konce školního roku.

Odpolední program s názvem Hurá na prázdniny pro všechny děti připravilo tradičně město Jindřichův Hradec, členové oblastního spolku Českého Červeného kříže Jindřichův Hradec, TJ Házená Jindřichův Hradec,Jindřichohradečtí rybáři a jednotka sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec. Na programu byly různé soutěže jako například chytání rybiček, dovednosti s míčem, malování na chodník, soutěž pro malé hasiče, skákací hrad a další.Soutěžícím dětem,za jejichž splnění následovala odměna.Mezi hlavní sponzory odpoledne patřily firmy AVE CZ, ARSTAV a banka SPARKASSE.Mediálním partnerem bylo Hitrádio FAKTOR

 

Fotografie zde

 

Rally Vysočina 17.7.2010 

Naše výjezdová jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec v sobotu 17.července zajišťovala požární asistenci na Rally Vysočina.

 

Fotografie zde

 

 Jindřichohradecká pouť  PORCINKULE

Čtyři členové naší výjezdové jednotky Sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec se v neděli 1.srpna 2010 zúčastnili jindřichohradecké PORCINKULE (největší pouť v okrese),kde vypomáhali Městské policii Jindřichův Hradec na dohlížení pořádku a uzavírek ulic.

 

Slavnostní předání zásahového vozidla Renault Master

26.srpna 2010 ve 14.00 hodin se na Jindřichohradeckém náměstí Míru konalo slavnostní předání zásahového vozidla Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec.

Starosta města Jindřichova Hradce Ing.Karel Matoušek předal veliteli Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec Lubomíru Beranovi klíče od zásahového vozidla značky Renault Master.

Slavnostního předání zásahového vozidla se dále zúčastnili:    

Ing.Jan Všetečka ředitel HZS Jihočeského kraje ÚO Jindřichův Hradec, Jiří Hruška vedoucí oddělení obrany a krizového řízení městského úřadu Jindřichův Hradec, Josef Mihal okresní starosta Sdružení hasičů Čech,Moravy a Slezka.

Za JIndřichohradecký deník Stanislava Koblihová, za Týdeník Jindřichohradecka František Fical a za regionální vysílání R1 vysočina pro Jindřichohradecký zpravodajský magazín p.Dobeš.

 

Fotografie ze slavnostního předání zásahového vozidla zde

 

Město dětem 2010 

28.srpna 2010 město Jindřichův Hradec připravilo pro všechny děti a jejich rodiče v městském parku veselé rozloučení s prázdninami s názvem MĚSTO DĚTEM aneb ,,POHÁDKOVÝ PARK,,.
Program byl připraven takto:
13.00 zahájení a zaražení meče Excalibur do kamene
13.30 první rytířské hry a pokus vítěze o vytažení meče z kamene
14.00 šermířské vystoupení
14.30 otevření lukostřelnice a první výstřel
15.00 Merlinovy čáry a kouzelný nápoj  
15.30 druhé rytířské hry a pokus vítěze o vytažení meče z kamene  
16.00 šermířské vystoupení
16.30 slavnostní vytažení meče z kamene a pasování vítěze na krále Artuše
17.00 ukončení
 
V prostorách parku bylo k vydění dobové ležení, turnajové kolbiště na dětské rytířské hry, kámen se zabodnutým mečem, ohniště,Merlinův kotel s kouzelným nápojem a lukostřelnice.
Pro děti dále byli připraveny různé soutěže,výtvarné hry.Příležitost měli i
malý zpěváci u mikrofonu.
Kino Střelnice pro děti promítalo dětské filmy.
V rámci veselého rozloučení s prázdninami se od 8 do 9 hodin konali na řece Nežárce dětské rybářské závody .Závodu se mohlo zúčastnit každé dítě do 15-ti let věku.
Na přípravě a realizaci se spolupodílí:
DDM J. Hradec
YMCA J. Hradec
SKOK J. Hradec
Junák J. Hradec
Jindřichohradecká skupina Jen tak tak
OS ČČK J. Hradec
TJ Sokol J. Hradec
TJ Slovan J. Hradec
TJ Házená J. Hradec
AEROKLUB ČR J. Hradec
Automotoklub J. Hradec
Český rybářský svaz J. Hradec
Jazyková škola Zachová J. Hradec
Jednotka sboru dobrovolných hasičů J. Hradec
Pionýrská skupina J. Hradec
Pionýrská skupina 8. března J. Hradec
Veslařský klub Vajgar Jindřichův Hradec
WALDVIERTLER SPARKASSE von 1842 AG
Historické aktivity realizovala Umělecká agentura Jaroslav Pelíšek.
Akce se uskutečnila za mediální podpory Hitradia Faktor.
 
Fotografie ze stanoviště Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec zde
 
Opera Lazebník Sevillský

Dne 29.srpna 2010 se na státním hradu a zámku v Jindřichově Hradci od 19 hodin konala opera Gioacchino Rossini LAZEBNÍK SEVILLSKÝ a jeden člen zásahové jednotky sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec tam zajišťoval požární asistenci.

 

0csright_1_big.jpg

7_11_2010-14-41-36.jpg

 

Cyklo Sport Hájek Liga 2010

header-background-liga.png

 

Dne 12.září 2010 se uskutečnil další seriál závodů na horských, trekingových a crossových kolech pro širokou veřejnost, neregistrované a hobby jezdce CykloSport Hájek liga 2010.Naše výjezdová jednotka sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec na žádost pana Jana Hájka vypomohla z uzavírkami některých cest ohledně trasy závodu.Přistavena byla i technika CAS 32 Tatra T 148 k umytí horských, trekingových a crossových kol od bahna.

Bikeři odstartovali v 10 hodin v Klášterské ulici, kde byl i cíl, a čekal je 29kilometrový okruh přes Buk, Roseč, Holnou, Mnich a Děbolín zpět do města. Stejně jako v předešlých kláních jela část cyklistů jeden okruh, vyspělejší závodníci jej museli zdolat dvakrát, což obnášelo porci bezmála 60 kilometrů.

Závod určený pro amatérské a hobby cyklisty, ale i širokou veřejnost, se zároveň jel jako 11. ročník Memoriálu Jiřího Hudínka. Jeho vítězem se stanal nejrychlejší jezdec v absolutním pořadí na dlouhé trati.

Nově vytyčená trať vedla městem, cyklostezkami i lesním terénem.Na vítěze posledního dílu čekali věnce, poháry a věcné ceny, pro nejlepší v celkovém hodnocení pak byli připraveny i dresy s emblémem tohoto seriálu.

V centru města byl pro návštěvníky akce připraven i doprovodný program, který zahrnoval například vystoupení břišních tanečnic či cvičenek Aerobik Teamu Lena. Součástí byli také vloženy závody pro děti.

Pohyb cyklistů po veřejných komunikacích ve městě přinesl i dopravní omezení. V čase od 7 do 15 hodin byli uzavřeny jindřichohradecké ulice Klášterská, Pražská, Gymnazijní, Röschova a Janderova.

Ligu 2010 v letošním roce už hostily Třeboň, Stráž nad Nežárkou, Nová Bystřice, Kardašova Řečice a Strmilov.

 

Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál
 
V sobotu 9.října 2010 v rámci ukončení turistické sezony v Jindřichově Hradci se konala cyklistická akce s názvem ,,Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál,,.
 
Pro malé i velké zájemce byli připravené 3 trasy,které byli dlouhé 10,16 a 50 km. Tradičního cyklistického výletu Přes kopec na Hradec se účastníci dočkali i slavnostního otevření cyklistické stezky Jindřichův Hradec – Dolní Skrýchov a stezky Obora.
 
Plán tras byl takto:
 
1.trasa: Jindřichův Hradec - Dolní Skrýchov - směr Radouňka – Nový Dvůr – sv.Jakub - Děbolín  (cca 10 km)
2.trasa: Jindřichův Hradec - Dolní Skrýchov – Horní Skrýchov – směr Dolní Radouň - Drahýška – Nový Dvůr - sv.Jakub - Děbolín (cca 16 km)
3.trasa: Jindřichův Hradec - Dolní Skrýchov – trasa dle vlastního výběru (Deštěnsko) Kontrolní body : Mostečný – Annovice - Najdek (cca 50 km)
 
Hlavním organizátorem celé akce bylo město Jindřichův Hradec ve spolupráci s Cykloteamem Jindřichův Hradec.
 
Kromě podzimní projížďky byl připraven doprovodný program zajištěný Jednotkou sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec,TJ Házená Jindřichův Hradec a Českým červeným křížem Jindřichův Hradec.
 
Startovalo se z parkoviště - Správy a údržby silnic,  Jarošovská ulice č.p. 1126 Jindřichův Hradec a dojezd všech tras končil v Děbolíně na tenisových kurtech u pana Ing. Vladimíra Maryšky.Zde bylo Zde bylo zajištěno občerstvení,skákací hrad,trampolína,skluzavka,ukázky první pomoci,ukázky líčení,míčové hry,táborák,muzika a predevším slosování účastnických diplomů o hodnotné ceny (cca 16.00 hodin).Hlavní cenou bylo jízdní kolo. 
 
Start byl naplánován pro kratší trasy na 13.30 hodinu a u nejdelší,tedy padesáti kilometrové trasy pak již na 11.00 hodinu.
 
Akce se konala za mediální podpory Hitrádia FAKTOR  , TÝDENÍKU Jindřichohradecka.
 
                       

Fotografie z akce zde

 

Den s Hasiči aneb Povídání se Soptíkem

Den s hasiči aneb povídání se Soptíkem připravili 17. listopadu jindřichohradečtí dobrovolní hasiči. 

Premiérová akce se uskutečnila od 9 do 14 hodin v sále domu dětí a mládeže v Růžové ulici.

Dobrovolní hasiči seznámili děti s prací nejen nově vznikající jednotky sboru dobrovolných hasičů, ale i se způsoby zásahů sboru profesionálního, s prací zdravotních záchranářů a dalších složek.

Součástí Dne s hasiči byli i praktické ukázky. Návštěvníci si vyzkoušeli především speciální hasičskou techniku.Na programu byli i ukázky první pomoci které si sami mohli děti vyzkoušet.Stanoviště první pomoci na této akci perfektně předvedli členové Českého červeného kříže.Všem zúčastněním členům děkujeme za spolupráci a věříme, že se budeme setkávat i v dalších ročnících.

Akce měla částečně suplovat absenci takzvané branné výchovy ve školách.

 

Fotografie z této akce zde