Jdi na obsah Jdi na menu

Čertovské odpoledne v KD Střelnice

V úterý 5. prosince uspořádala Městská kultura ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů čertovské odpoledne v sále Kulturního domu Střelnice. Mikuláš s anděly rozdal dětem balíčky a děti nedočkavě vyčkávaly příchodu čertů. Čerti nikdy nespí a střídají se v přikládání pod kotlem, hrajou karty a sledují všechny pozemské hříchy. Vše pečlivě zaznamenávají do knihy hříchů a největší hříšníci peklu propadnou.  To se dnes nestalo, za odříkání básničky Luciferovi a Mikulášovi dostaly sladkou odměnu a také byli vyzváni ke společnému focení všichni malí andílci a malí čerti. Závěrem Lucifer vyzval děti ke společné jízdě na píseň Jede jede mašinka. Odpolednem provázel a diskotéku zahrál Luboš Nosál. 

Fotografie zde 

Oslavy 105. výročí od vzniku samostatného československého státu v J. Hradci

V sobotu 28. října v den státního svátku proběhla v Jindřichově Hradci tradiční vzpomínková akce. 105. výročí od vzniku samostatného československého státu jsme si připomněli hned na třech místech. nejprve u Památníků letců na nábřeží Ladislava Stehny, poté u pomníku plukovníka Švece u Švecovy koleje a hlavní pietní akt proběhl u památníku v Mertových sadech.

Tohoto aktu se za náš sbor zúčastnili starosta sboru p. Chalupský a velitel jednotky p. Beran.

Fotografie zde

Požární asistence

V neděli 22. října naši dva členové Miroslav Bachorík a Michal Ambrož zajistili požární asistenci v Rytířském sále Španělského křídla na Státním hradě a zámku J. Hradec na podzimním koncertě Jindřichohradeckého symfonického orchestru.

Slavnostní předání cen starosty města Jindřichova Hradce Křišťálová růže

V pátek 20. října se v sále Kulturního domu Střelnice konalo již pošesté slavnostní předání cen starosty Jindřichova Hradce Křišťálové růže. Oceněno za celoživotní práci a zásluhy o rozvoj města bylo pět osobností, které nominovali sami občané.
V kategorii sociální služby a humanitární oblast obdržel cenu pan Jaroslav Chalupský, starosta našeho sboru dobrovolných hasičů. K ocenění mu srdečně gratulujeme. 

Fotografie zde 

II. ročník Gulášfestu v Číměři

O víkendu 7 . října se v obci Číměř konal již druhý ročník Gulášfestu. Vaření se zúčastnilo 24 družstev. Na tuto akci byl pozván i náš sbor. Za naše hasiče se z vařením popralo tříčlenné družstvo zastoupené Jirkou Škrabálkem, Dušanem Beranem a Vladimírem Pavlíkem. I když se kluci snažili, tak si nakonec vyvařili 7. místo. 

Gratulujeme a věříme, že se v příštím ročníku vyvaří, až na MasterChefa.

Fotografie zde

Přes kopec na Hradec - podzimní 2023

Sobota 7. října patřila v Jindřichově Hradci už velmi tradičnímu „ukončení“ letní turistické sezony - akci pro pěší i cyklisty nazvané Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál.

Zázemí pro start a cíl tentokrát poskytl Sportpark R&F - fotbalgolfové hřiště poblíž místní části Otín.

Účastníci měli jako obvykle na výběr ze dvou cyklistických tras (42 a 18 kilometrů) a jedné pěší (8 kilometrů).Při doprovodném programu měli všichni možnost vyzkoušet si fotbalgolf, děti si mohly pohrát na tamním hřišti a vydovádět se na skákacím hradu. Nechybělo ani opékání špekáčků a malá tombola.

Ve čtyři hodiny odpoledne losoval starosta města Michal Kozár tombolu. Do té ceny kromě města Jindřichův Hradec věnovaly i jindřichohradecká společnost Agrola i Sportpark R&F. Hlavní cenu z velké tomboly, nové jízdní kolo, si odvezla paní Tereza Prágrová.

Fotografie zde

Jindřichohradecký duatlon 2023

V sobotu 30. září se konal už čtvrtý ročník Jindřichohradeckého duatlonu. Teprve nedávno založená tradice se ujala a letos se mezi sebou utkalo 27 jednotlivců a 29 dvou až tříčlenných štafet. Start i cíl běhu a jízdy na kole byl v parku pod gymnáziem.

Naši dobrovolní hasiči na této akci postavili nafukovací bránu a asistovali na trati v uzavírkách ulic.

Svatováclavské slavnosti 2023

V sobotu 23. září se v centru Jindřichova Hradce uskutečnily Svatováclavské slavnosti, které byly bohaté na hudbu, dobré jídlo a hlavně dobré pití. Během celého odpoledne mohli diváci vidět vystoupení skupiny Babouci, Bee Band a Heglas. Celý den byly na náměstí Míru otevřené stánky s různými pochutinami, vínem, ale i suvenýry. Svůj stánek zde měli i naši hasiči, kteří návštěvníkům zajistili jak občerstvení, tak vynikající vepřový kýty a proslulé ,,hasičské,, bramboráky.

Asistence při cyklozávodech Okolo jižních Čech

V neděli 10. září 2023 dobrovolní hasiči asistovali při cyklozávodech, a to postavením brány a rozmístěním po stanovištích v rámci uzavírek po městě.

Město dětem 2023 - zakončení prázdnin

Na konec prázdnin připravilo Město Jindřichův Hradec ve spolupráci s místními organizacemi tradiční akci MĚSTO DĚTEM. Tentokrát se odpoledne pro děti uskutečnilo v neděli 3. září, a to jako obvykle v prostorách městského parku.

Program byl zahájen dopoledne od 9 do 11 hodin rybářskými závody na řece Nežárce, které pořádal spolek jindřichohradeckých rybářů. Odpolední program odstartoval ve 14 hodin v Husových sadech. Od 15 hodin v parku pod gymnáziem vystoupilo BibiBum se svou dětskou show. Na akci nechyběli ani stánky s občerstvením, malování na obličej a dočasná tetování a možnost svézt děti na ponících, mnoho soutěží a her, kde mohli děti vyzkoušet své schopnosti a vyhrát sladkou odměnu.

Do programu se zapojilo mnoho jindřichohradeckých institucí, které pracují s dětmi a ukázali nám jak svojí práci, tak představili svou nabídku volnočasových aktivit. Na této akci se předvedli i dobrovolní hasiči.

Fotografie zde

Požární asistence na opeře

V sobotu 27. srpna naši dva členové z jednotky zajistili požární asistenci na operním představení - Nabucco, které se uskutečnilo na III. nádvoří Státního hradu a zámku v Jindřichově Hradci.

Požární asistence na divadelním představení

V sobotu 19. srpna naši dva členové z jednotky zajistili požární asistenci na divadelním představení - Bílá paní na vdávání, které se uskutečnilo na III. nádvoří Státního hradu a zámku v Jindřichově Hradci.

Společný výlet na PYROCAR 2023

Naší další akcí letošního léta byl dlouho očekávaný PyroCar, kterého jsme se zúčastnili. Jedná se o největší setkání požárních automobilů a jejich osádek, který se koná jednou za pět let. Místem setkání bylo letiště v Přibyslavi, kam se již v pátek 18. srpna začaly sjíždět přihlášené zásahové vozy. Zúčastnilo se ho velké množství požárních aut z celé České Republiky, ale i z Rakouska, Slovenska a několik tisíc hasičů a návštěvníků tohoto veletrhu. K vidění zde byla spousta nádherné hasičské techniky. PyroCar začal oficiálně 19. srpna v 11 hodin slavnostními proslovy představitelů vlády ČR, kraje Vysočina, HZS ČR (Hasičský záchranný sbor ČR) a SH ČMS (Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska). A hned poté následovalo tříminutové houkání všech vozidel, při kterém se tajil dech. Během odpoledne jsme mohli shlédnout různé ukázky integrovaného záchranného systému – ukázky nejmodernější hasičské techniky, hašení v nepřístupném terénu z vrtulníku, vyproštění osob z nabouraného automobilu a spoustu dalších. V areálu bylo také velké pódium, na kterém vystupovaly až do nočních hodin různé známé i méně známé kapely. Úderem desáté hodiny večerní oblohu rozzářil nádherný ohňostroj s hudebním doprovodem a blikáním majáků všech přítomných zásahových vozidel. Byl to nezapomenutelný zážitek a jen škoda, že další PyroCar bude až za pět let.

Fotografie zde 

Dobrovolní hasiči na dětském táboře v Radíkově

Dobrovolní hasiči každoročně navštěvují děti z nízkopříjmových rodin na dětském táboře v Dolním Radíkově pořádaný Městem Jindřichův Hradec. Letos se návštěva uskutečnila v pátek 18. srpna.

Hasiči si pro táborníky připravili ukázku techniky a povídáním s hasiči. Poté byla pro děti připravena opičí dráha, kde si děti vyzkoušely různé překážky, které hasiči musí zvládnout. Nakonec dětem hasiči připravili pěnovou klouzačku.

Dobrovolní hasiči samozřejmě dětem přivezli i odměny.

Fotografie zde 

Asistence na Chalupa Cupu 2023

V sobotu 12. srpna se na rybníku Vajgar konal 31. ročník veslařských závodů Chalupa Cup. Dva členové z naší jednotky na závodech prováděli dohled a veslaře jistili ze člunu přímo z vody. 

Fotografie zde

Požární asistence na koncertě

V pátek 4. srpna naši čtyři členové z jednotky zajistili požární asistenci na koncertě skupiny Čechomor a Lucie Bílé. Koncert se uskutečnil na III. nádvoří Státního hradu a zámku v Jindřichově Hradci.

Letní kino v parku pod gymnáziem V. Nováka

Ve dnech 31. července - 3. srpna 2023 zavítal do parku pod gymnáziem kinematograf bratří Čadíků, aby po čtyři dny zpestřil nejen občanům, ale i návštěvníkům města kulturní nabídku. Promítací čas byl každý den od 21.30 hodin a na programu byly filmy Střídavka, Buď chlap!, Princ Mamánek, Přání k narozeninám.

Dobrovolní hasiči po čtyři dny zajišťovali na této akci občerstvení.

Pieta za zemřelého hasiče

Naše jednotka se dne 26. července připojila k uctění památky tragicky zesnulého hasiče - Zdeňka Hejduka příslušníka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje z CHS Kolín, který tragicky zahynul, ve středu 19.07.2023 ve večerních hodinách, po těžké dopravní nehodě cisterny jedoucí k požáru hospodářského stavení.

Čest jeho památce.

Fotografie zde 

Požární asistence

V neděli 23. července naši tři členové Miroslav Bachorík, Michal Ambrož a Lubomír Beran zajistili požární asistenci na Státním hradě a zámku J. Hradec na letní divadelní komedii Strašidlo canterwillské.

Plnění jímky v městské firmě Služby města J. Hradec s.r.o

V pátek 21. července vyjela jednotka do areálu městské firmy Služby města Jindřichův Hradec s.r.o, kde pro potřeby kompostárny plnili jímku vodou.

Jindřichohradecký půlmaraton

V sobotu 24. června 2023 se uskutečnil již 7. ročník Jindřichohradeckého půlmaratonu. Od 16.00 hod byl pro účastníky napříč generacemi odstartován městský rodinný běh (procházka) v délce cca 2,2km podél břehů řeky Nežárky. Tohoto rodinného běhu se zúčastnili i naši dva členové Lukáš Bušta a Miroslav Bachorík. Od 17.00 hodin byl odstartován hlavní závod a štafeta. Certifikovaná trať má délku 21,0975 km. Ti kdo si nevěřili na zdolání celé trati, mohli spojit síly ve dvoučlenné štafetě.

Každý účastník běhu dostal svoje startovní číslo a v cíli pamětní medaili.

Na této akci se podíleli i naši členové jednotky, když ráno připravili pro organizátory zázemí v podobě postavení stanů a nafukovací brány. Poté pak v odpoledních při samotných závodech provedli asistenci na trati.

Krajská soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod pro JSDH

Dne 24. června 2023 se v J. Hradci konalo krajské kolo soutěže JSDHO ve vyprošťování u dopravních nehod. Soutěž pořádal HZS Jihočeského kraje se SH ČMS. Na této soutěži se podíleli i členové naší jednotky jak v technickém zajištění, tak i v zajištění občerstvení. Když pomineme malý zájem o účast (za Jihočeský kraj se zúčastnili Hasiči Mirovice - JPO II/1 , Hasiči města Suchdol nad Lužnicí JPO II/1 a Hasiči Velešín JPO II) a jako hosté družstvo HZS JčK JH směna B, Hasiči města Zbiroh . Všichni předvedli skvělé výkony a simulované zraněné vyprostili a zachránili. Tým rozhodčích pak bodové ohodnotil každé družstvo. Celkové vítězství si odvezli hasiči z Velešína, čímž si zajistili účast na podzimním Mistrovství ČR. Druhé místo na základě bodů obsadili kluci a děvče ze Zbirohu, třetí hradečtí profíci, čtvrté borci z Mirovic a tentokrát se nejméně zadařilo klukům že Suchdola

Celou soutěž nafotil Lukáš Bukovský, koukněte na fotky.

Gratulujeme kolegům z Velešína k vítězství!! Kluci, na republice držíme palce.

Fotografie zde 

Požární asistence

V neděli 18. června naši dva členové Michal Ambrož a Lubomír Beran zajistili požární asistenci v Rytířském sále Španělského křídla na Státním hradě a zámku J. Hradec na letním koncertě Jindřichohradeckého symfonického orchestru - Filmové a muzikálové hity.

Slavnostní pozvání do Polešovic

V sobotu 17. června byli naši členové SDH slavnostně pozváni do Polešovic. Za krásného počasí se tu konali hasičské oslavy Sboru dobrovolných hasičů Polešovice. Na této hasičské oslavě se mimo jiné sešli jak samotní hasiči tak i místní rodiny s dětmi, přátelé a hlavně ti, kteří si tuto slávu nechtěli ujít.

Hasiči z SDH Polešovice jsou našimi dlouholetými přáteli. Mimo to jste je mohli vidět na našich oslavách 150. výročí založení. 

Fotografie zde 

Jindřichův Hradec je opět rekordní. V jeden den se zapsal do České knihy rekordů hned dvakrát

V neděli 4. června se v jindřichohradeckém aquaparku konal pokus o rekord ve stylu Rozmarného léta. Nakonec se pod odborným dohledem komisaře Davida Rafaje z Agentury Dobrý den podařilo jeden rekord ustanovit a druhý překonat. Celkem na plovárnu dorazilo 293 lidí, kteří dostali pruhované tričko a červený balonek a společně pak vytvořili obří srdce. Tím se podařilo vytvořit rekord "Největší počet lidí na břehu městského rybníka" a překonat deset let starý rekord z Dalešické přehrady "Největší počet lidí v pruhovaných tričkách na jenom místě". 

Pokus o rekord se konal v rámci oslav Dnů města a u příležitosti výročí 730 let od první zmínky o našem městě. Na uspořádání akce se podílel kromě města také náš SDH Jindřichův Hradec, Bazén Jindřichův Hradec a místní Český červený kříž. Potom, co všichni společně vytvořili obří srdce, vypustili do nebe červené balonky. Ty byly z ekologického, v přírodě rozložitelného materiálu. Starosta města Michal Kozár, místostarosta Bohumil Komínek a velitel Sboru dobrovolných hasičů Lubomír Beran pak společně skočili do jednoho z bazénů a zahájili tak letošní koupací sezónu v aquaparku. Pak už se starosta s místostarostou a s radním a ředitelem Služeb města Ivo Ježkem přesunuli za pípu, kde po zbytek odpoledne čepovali účastníkům rekordu pivo a limonádu zdarma. V čerstvě napuštěných bazénech se mohl pak kdokoli z přítomných vykoupat. Celou akci moderoval Michal Arnošt, který se také postaral o hudební doprovod příjemného odpoledne.
 
Vytváření rekordů už je v Jindřichově Hradci dá se říci tradice. Letos jsme se do České knihy rekordů zapsali už popáté. Naposledy v rámci Top týdne obyvatelé a návštěvníci Jindřichova Hradce vytvořili rekord v podobě Živých olympijských kruhů 30. července 2016. Před tím se naše město do knihy rekordů zapsalo největším počtem Bílých paní na jednom místě, největší živou pětilistou růží a nejdelším vlakem tvořeným lidmi. 
 
Foto: Michal Žoudlík
Fotografie zde 

Slavnostní předání zásahového vozidla Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec

V pondělí 29.5.2023 se v areálu HZS ÚO Jindřichův Hradec u požární zbrojnice Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec uskutečnilo slavnostní předání zásahového vozidla CAS 32 TATRA 815 starostou města Mgr. Ing. Michalem Kozárem, MBA  Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec. Po přivítání hostů následoval nástup jednotky a předání hlášení starostovi města. Nové cisterně požehnal farní vikář pro Jindřichův Hradec P. Miroslav Štrunc. Této slavnostní události se zúčastnili zastupitelé města, ředitel ÚO HZS Jihočeského kraje plk Ing. Lukáš Janko s velitelem stanice Michalem Hejdou, za PČR ÚO Jindřichův Hradec plk. Mgr. Zdeněk Melichar a další hosté. Velitel jednotky předal za odvedenou práci na úpravě vozidla CAS hlavnímu strojníkovi Vladimírovi Pavlíkovi jako poděkování dárek, u příležitosti jubilea byl předán dárkový koš i bývalému starostovi města Ing. Stanislavovi Mrvkovi. Následovala praktická ukázka - stříkací lišty a vodního děla a malé pohoštění. 

Nákupem velkokapacitní cisterny se zvýší akceschopnost jednotky především z důvodů:
- zvýšení objemu hasiva pro prvotní zásah spolu s HZS na 26 m3 místo 17 m3, což se ukázalo
  při lednovém požáru v centru města jako velmi důležité, kdy se při zásahu vyzkoušeli tři hydranty
  než měli dostatečný objem a tlak na doplňování cisteren

- zálohy velkokapacitní cisterny pro ÚO HZS JčK Jindřichův Hradec – pokud zasahují mimo     
  město, nastupuje JSDHM

- podpory pro náš hasební obvod, který se zvětšil o přilehlé obce Dolní Pěna, Dolní Žďár
klimatických podmínek v našem regionu
- zlepšení technologického vybavení JSDH pro řešení mimořádných událostí v důsledku   
  sucha, které má dopad na vznik lesních požárů a požárů travních a polních porostů (velký
  lesní požár v Českém Švýcarsku, požár lesa u Studené a v letních měsících nespočet požárů
  na polích s obilím, kdy jednotka zasahuje i mimo svůj hasební obvod)

V současné době je zásahová jednotka města Jindřichův Hradec vybavena zásahovým vozidlem CAS 32 TATRA 815, CAS 20 4000/240 S2R Scania, dopravním automobilem DA L1Z Mercedes-Benz Sprinter 4x4 a dopravním automobilem DA Renault Master.

Fotografie zde 

Přes kopec na Hradec - jarní

Novou turistickou sezónu 2023 jsme v Jindřichově Hradci zahájili tradiční akcí s názvem Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál.

V sobotu 20. května na účastníky čekaly dvě cyklistické trasy a jedna pěší. Na delší cyklookruh (50 kilometrů) vyrazili cyklisté v 10 hodin dopoledne a zamířili do Hamru u Veselí nad Lužnicí, kde se konalo oficiální zahájení cykloturistické sezony v Jihočeském kraji.

Na kratší okruh o délce 18 kilometrů, který vedl přes Děbolín, Ratiboř, Matnou a Buk pak lidé startovali v 13 hodin odpoledne, stejně jako pěší, kteří si vyšlápli (10 kilometrů) na děbolínskou rozhlednu na Rýdově kopci a zpátky. Na všechny tři trasy celkem vyrazilo 686 lidí, což je druhý nejvyšší počet účastníků v dlouhé historii této akce.

V 16 hodin odpoledne se pak všichni po návratu do parku pod gymnáziem, kde byl start i cíl akce, zúčastnili slosování o ceny. Hlavní cenu (jak už tradičně bývá bylo opět zbrusu nové jízdní kolo), které tentokrát získal Mikuláš Lexa.

Fotografie zde 

Uctění památky padlých

V pondělí 8. května se ve městě uskutečnily pietní akty k 78. výročí ukončení druhé světové války. Oslavy Dne vítězství začaly pověšením kytic k pamětní desce v panské ulici, poté následovalo položení kytic a věnců u Památníku letců na nábřeží Ladislava Stehny a na rodném domku Františka Peltána ve Zbuzanech.

Hlavní vzpomínkové akty se konaly u památníku prvního, druhého a třetího odboje v Mertových sadech za doprovodu Pěveckého sboru Smetana a u hrobu Rudoarmějců na městském hřbitově.

Akci pořádalo město Jindřichův Hradec ve spolupráci se 44. lehkým motorizovaným praporem, Klubem historie letectví, Československou obcí legionářskou - Jednotou bratra Stanislava Berana, Klubem výsadkových veteránů při 44. lehkém motorizovaném praporu a Pěveckým sborem Smetana.

Vzpomínkových aktů se zúčastnili i členové Sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec.

Fotografie zde 

Lampiónový průvod

V pátek 5. května se v Jindřichově Hradci uskutečnil lampiónový průvod městem, kterého se zúčastnilo velké množství dětí i dospělých. Sraz všech zúčastněných byl u Obchodní akademie. Samotný průvod odstartoval ve 21 hodin. Do kroku hrála kapela, dětem zářivě svítily lampiónky a slavnostní tečkou byla ohnivá show, kterou připravila skupina Chůdadlo. 

Dobrovolní hasiči v rámci bezpečnosti zajišťovali se zásahovým vozem společně s Policií ČR Jindřichův Hradec a Městskou policií uzavření silnic a dva naši členové se vydali s průvodem aby zajistili požární asistenci. Za fotografie děkujeme Martinovi Kozárovi.

Fotografie zde 

Pálení čarodějnice

Poslední dubnový den již tradičně v parku pod Gymnáziem V. Nováka patří všem malým i velkým čarodějům a čarodějkám. Město Jindřichův Hradec ve spolupráci s našim SDH zde každý rok pořádají pálení čarodějnice. Tak tomu bylo i letos kdy hranici s čarodějnicí zapálil starosta města Michal Kozár. Jako každý rok byl pro všechny děti v tematickém kostýmu připraven drobný dárek. Počasí krásně vyšlo, opékaly se buřty, pro děti byl připravený program a o diskotéku se postaral Michal Arnošt.

Fotografie zde 

Masopustní průvod 

V neděli 19. února se někteří členové dobrovolných hasičů zúčastnili masopustního průvodu. Mohli jste potkat opici, ovečky, medvídka, vojáka a trojici mafiánů. Na náměstí se za námi přišel podívat i náš nejstarší člen a emeritní starosta SDH Jindřichův Hradec pan Ladislav Šenkýř. Opice se zúčastnila soutěže o vepřovou hlavu, a to v pojídání studené jitrnice a vypití půllitrového piva. Tentokrát si vepřovou hlavu neodnesla. K tanci a poslechu hrála kapela Ukrutanka, a i když počasí akci tentokrát nepřálo, nálada byla výborná. 

Fotografie zde 

Novoroční setkání se zástupci složek IZS

V úterý 17. ledna 2023 se v zasedací místnosti Městského úřadu Jindřichův Hradec konalo novoroční setkání vedení města se zástupci integrovaného záchranného systému. Setkání město uspořádalo po dvou covidových letech už pošesté jako poděkování všem složkám za jejich činnost a aktivity v uplynulých letech.

Při setkání přítomní probrali aktuální situaci v oblasti integrovaných záchranných systémů a shrnuli činnost za minulý rok

Fotografie zde 

Novoroční ohňostroj

Slavnostní uvítání roku 2023 jindřichohradečtí občané přivítali v neděli 1. ledna 2023 na náměstí Míru, jak už bývá tradicí, úderem 17. hodiny. Program zahájil starosta města Mgr. Ing. Michal Kozár, MBA svým proslovem a přáním do roku 2023. Následně všichni přítomní shlédli velkoplošné promítání filmu Takoví jsme byli v roce 2022, sestřih nejzajímavějších událostí za uplynulý rok, který zaznamenala kamera Jindřichohradecké televize. Poté úderem 17.30 hod. došlo k odpálení ohňostroje nad rybníkem Vajgar. Zhruba desetiminutovou světelnou show přihlíželo tisíce lidí, ať už to přímo z nábřeží či protějšího břehu rybníku.

Při této akci zajistili dobrovolní hasiči požární asistenci a vypomohli při uzavírání ulic. V dopoledních hodinách dobrovolní hasiči naplnili vodou barely k zatížení velkoplošných obrazovek.  

Fotografie zde