Jdi na obsah Jdi na menu

Oslava 15. výročí Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec 

Ve středu 3. dubna 2024 se uskutečnil slavnostní nástup Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec u příležitosti oslav 15. výročí od založení. Akce se zúčastnili radní města Jindřichův Hradec a ředitel Hasičského záchranného sboru v Jindřichově Hradci Lukáš Janko.

Starosta města Michal Kozár předal jednotce pamětní list jako poděkování za nezištnou práci všech členů, zároveň předal děkovný list veliteli jednotky Lubomíru Beranovi, který jednotce obětavě slouží celých 15 let. 

Během slavnostního nástupu předal velitel Lubomír Beran dvou členům hodnosti a jednomu členovi jmenovku. „Dva členové David Bušta a Václav Brom udělali strojnické zkoušky a stali se tak strojníky. Členové Filip Kubíček a Michal Kozár jsou čekatelé, musí absolvovat nejprve kurz nositelů dýchací techniky. 

Na závěr se všichni členové podepsali do pamětní knihy města a obdrželi pravý třílitrový jindřichohradecký tuzemák.

Fotografie zde 

Požární asistence

V neděli 24. března naši dva členové Michal Ambrož a Lubomír Beran zajistili požární asistenci v Rytířském sále Španělského křídla na Státním hradě a zámku J. Hradec na jarním koncertě Jindřichohradeckého symfonického orchestru.

Masopust 2024

Tradiční masopustní průvod městem s typickým pestrobarevným procesím maškar, provázeným divadelníky společnosti Jablonský, zástupci obce Baráčnické a muzikanty se v Jindřichově Hradci uskutečnil v neděli 11. února od 13.00 hodin. Dobrovolní hasiči tentokrát vyrazili za Sněhurku a sedm trpaslíků, ale mohli jste potkat i Ježibabu, čmeláka, dinosaura nebo mimozemšťana. Druhým rokem počasí akci nepřálo, ale i tak jsme si masopustní veselí náramně všichni užili. 

Fotografie zde 

Novoroční setkání se zástupci složek IZS

V pondělí 8. ledna 2024 se v zasedací místnosti Městského úřadu Jindřichův Hradec konalo novoroční setkání vedení města se zástupci integrovaného záchranného systému, kterou letos navštívili i Tři králové. Setkání město uspořádalo už posedmé jako poděkování všem složkám za jejich činnost a aktivity v uplynulých letech.

Při setkání přítomní probrali aktuální situaci v oblasti integrovaných záchranných systémů a shrnuli činnost za minulý rok

Fotografie zde 

Novoroční ohňostroj

Slavnostní uvítání roku 2024 jindřichohradečtí občané přivítali v pondělí 1. ledna 2024 na náměstí Míru, jak už bývá tradicí, úderem 17. hodiny. Program zahájil starosta města Mgr. Ing. Michal Kozár, MBA svým proslovem a přáním do roku 2024. Následně všichni přítomní shlédli velkoplošné promítání filmu Takoví jsme byli v roce 2023, sestřih nejzajímavějších událostí za uplynulý rok, který zaznamenala kamera Jindřichohradecké televize. Pro letošní rok se vedení města Jindřichův Hradec rozhodlo na základě prosby ministra vnitra o neuskutečnění novoročního ohňostroje. Tímto krokem podpořili myšlenku zmírnění napětí ve společnosti.

Při této akci zajistili dobrovolní hasiči požární asistenci a vypomohli při uzavírání ulic. V dopoledních hodinách dobrovolní hasiči naplnili vodou barely k zatížení velkoplošných obrazovek.