Jdi na obsah Jdi na menu

Pekelně zábavné odpoledne

V sobotu 3. prosince se uskutečnila už tradiční akce s názvem Pekelně zábavné odpoledne, letos s podtitulem Saxana dětem. Ve 14 hodin začal program vystoupením Petry Černocké na Náměstí Míru. Nejen dětští návštěvníci si zazpívali známé písně. Následovalo losování výherců, kteří se v letošní turistické sezóně zapojili do soutěže s interaktivním průvodcem Jindřichovým Hradcem. Ceny předal starosta města Ing. Stanislav Mrvka a Zuzana Bedrnová z jindřichohradecké infocentra.

Poté se program přesunul na Dobrovského náměstí. Druhá část programu byla zahájena vyhlášením nejkrásnějších vánočních stromečků, které zdobily děti z mateřských a základních škol.

Následoval všemi očekávaný příchod čertů. Dobrovolní hasiči, kteří čerty ztvárnili, si na úvod připravili krátkou ukázku pekelné školy. Poté se čerti rozutekli mezi rodiče a jejich ratolesti. Děti za odříkanou básničku čertovi dostaly drobný dárek. Nechyběl ani pravý čertovský čaj, který byl připraven pro všechny návštěvníky zdarma. Pro děti byla připravena i kniha hříchů nebo listina, na které se upsaly peklu.

Akci připravilo Město Jindřichův Hradec ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec a dalšími organizacemi. 

Fotografie zde

Nedělní schůzka

V neděli 20. října se dobrovolní hasiči sešli v klubovně, aby začali s přípravami na Pekelně zábavné odpoledne. Především trénovali scénku, na kterou se všichni návštěvníci mohou těšit v sobotu 3. prosince.

Svatomartinské hodování

V pátek 11. listopadu se na náměstí Míru v Jindřichově Hradci konalo Svatomartinské hodování. Celodenní akci zakončil v podvečerních hodinách příjezd sv. Martina na bílém koni.

Pro tuto akci dobrovolní hasiči v pátek ráno postavili stany, které po skončení akce opět uklidili.

Dobrovolní hasiči sportují

Od začátku října chodí dobrovolní hasiči každé pondělí do plaveckého bazénu v Jindřichově Hradci. Zde především plaváním zlepšují svojí fyzickou kondici.

Od začátku listopadu začali dobrovolní hasiči navštěvovat tělocvičnu. Oproti loňskému roku změnili místo pro své sportování, navštěvují tělocvičnu na 4. základní škole. Během první návštěvy si dobrovolníci zahráli nohejbal a fotbálek.

Velká cena Jindřichova Hradce v cyklokrosu

Páteční sváteční odpoledne patřilo Velké ceně Jindřichova Hradce v cyklokrosu. Na Břeskáči se za krásného podzimního počasí postavilo na startovní čáru přes 60 závodníků. Muži, ženy i děti závodili na okruhu, kde museli čelit různým překážkám.

Dobrovolní hasiči v dopoledních hodinách v místě konání postavili modrožlutou nafukovací bránu s logem Města Jindřichův Hradec. V odpoledních hodinách pomohli organizátorům na trati během závodu. Po závodu a vyhlášení výsledků opět uklidili bránu.

Fotografie zde

Vzpomínkové akty

28. října se Daniel Hembera, Miroslav Bachorík, Michal Kubeš a starosta sboru Jaroslav Chalupský zúčastnili vzpomínkových pietních aktů k připomenutí zrodu Československé republiky. Květiny byly položeny u Památníku letců na Nábřeží L. Stehny. V Mertových sadech se konal druhý vzpomínkový akty, kde byly položeny věnce, zazpíval Pěvecký sbor Smetana a na závěr pronesl řeč starosta města Ing. Stanislav Mrvka.

Úterní odpoledne v hasičárně

V úterý 25. října dobrovolní hasiči přezuli dopravní automobil Renault Master z letních do zimních pneumatik. Zároveň uklidili a připravili sportovní káru na zimní spánek. 

Koncert Jindřichohradeckého symfonického orchestru

V neděli 23. října se na Státním hradu a zámku v Rytířském sále konal Podzimní koncert Jindřichohradeckého symfonického orchestru. Na tomto koncertě Jiří Škrabálek a David Bušta zajistili požární asistenci. 

Dobrovolní hasiči se zúčastnili charitativního běhu

V úterý 18. října se dobrovolní hasiči zúčastnili charitativního běhu s názvem ALFA RUN aneb sportem pomáháme a vzděláváme. Každý, kdo se zúčastnil běhu, mohl přispět dobrovolným startovným. Výtěžek putoval handicapovaným osobám z chráněného bydlení Okna z. ú.

Na dva a půl kilometrů dlouho trať, která vedla městem Jindřichův Hradec, se vydali i dobrovolní hasiči. I ti samozřejmě přispěli finanční částkou.

Běh byl organizován Fakultou managementu v Jindřichově Hradci.

Fotografie zde

Ukončení turistické sezóny - Přes kopec na Hradec

Fotografie zde

Návštěva u kolegů v Dobersbergu
Na pozvání kamarádů hasičů z rakouského Dobersbergu měli v sobotu 1. října dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce možnost na vlastní oči zhlédnout flashover kontejner - výcvikové zařízení, kdy se hasič zejména seznamuje s dynamikou požáru v podmínkách celkového vzplanutí, zásadami vstupu do uzavřeného objektu, zásadami správné manipulace s proudnicí. Tohoto výcviku se zúčastnili rakouští kolegové pod zkušenými lektory.

Fotografie zde

Svatováclavské slavnosti

V loňském roce se v Jindřichově Hradci vůbec poprvé konaly Svatováclavské slavnosti. S ohledem na pozitivní ohlas veřejnosti se oslavy svátku sv. Václava objevily v kalendáři akcí i pro letošní rok. V sobotu 24. září v době od 10.00 do 18.00 hodin na náměstí Míru si návštěvníci užili příjemné posezení s koštem vín různých vinařů a dalšího občerstvení, nechyběl ani letošní burčák. Během celého dne probíhal tradiční český jarmark, na kterém si návštěvníci mohli zakoupit např. medovinu, koření, uzeniny, perníčky, marmelády, šperky, suché vazby, věnce, hračky a také textilní výrobky.

Během celého dne byl pro návštěvníky Svatováclavských slavnostní připravený hudební doprovod. Zahrála jihočeská dechová kapela Babouci, cimbálová muzika Varmuža, zahrála kapela Pragtet a program uzavřela kapela Claymore – gaelic, kapela inspirovaná skotskou a irskou hudbou.

Dobrovolní hasiči na této akci zajistili stánek s občerstvením.

Fotografie zde

Město dětem

Město Jindřichův Hradec připravilo pro děti i jejich rodiče v městském parku veselé rozloučení s prázdninami, které se konalo 27. srpna 2016 v městském parku.

Letošní rok se nesl v duchu největšího sportovního svátku světa. Tématem letošního rozloučení byly letní olympijské hry v brazilském městě Rio de Janeiro. Organizátoři si nejen pro děti připravili různé sportovní aktivity.

Děti i jejich rodiče si mohli poslechnout bubeníky a zhlédnout vystoupení mažoretek, vyzkoušet si nespočet soutěží, malování a zpívání. Své soutěže měli připravené i dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce.

Akci společně s Městem Jindřichův Hradec organizovali dětské, zájmové a sportovní organizace a různá občanská sdružení z Jindřichova Hradce.

Fotografie zde

Libuše od Bedřicha Smetany

V sobotu 20. srpna se na Státním hradu a zámku v Jindřichově Hradci odehrála opera s názvem Libuše od Bedřicha Smetany. Na této opeře naši dva členové zajistili požární asistenci.

Po roce opět na návštěvě v Dolním Radíkově

Dobrovolní hasiči každoročně navštěvují děti na dětském táboře v Dolním Radíkově pořádaný Městem Jindřichův Hradec. I o letošních letních prázdninách dobrovolníci vyjeli do krásné přírody České Kanady a v pátek 19. srpna si pro děti připravili program.

Ty přivítali s opičí dráhou, kde si děti vyzkoušeli různé překážky, které hasiči musí zvládnout. K večeři si společně s dětmi opekli buřty, čemuž předcházelo připravení ohně. Po setmění se dobrovolní hasiči stali na chvíli strašidly v lese a děti si vyzkoušely svojí odvahu na dlouhé stezce odvahy v blízkém lese.

Dobrovolní hasiči samozřejmě dětem přivezli i odměny. Sladké dobroty a drobné dárky s hasičskou tématikou za opičí dráhu a svíticí náramky za zvládnutí stezky odvahy.

Fotografie zde

Asistence při koncertech

V rámci TOP týdne, který v Jindřichově Hradci začal v sobotu 30. července pokusem o rekord, bylo na programu i několik koncertů. Některých se zúčastnili i dobrovolní hasiči.

V pátek 5. srpna od 19 hodin vystoupil na Náměstí Míru Těžkej Pokondr. Miloš Pokorný a Roman Ondráček svými hity bavili zaplněné náměstí Míru. Dobrovolní hasiči na tomto koncertě zajistili požární asistenci. Kvůli nepřízni počasí dobrovolníci na náměstí postavili i dva velké stany. Počasí se však těsně před 19. hodinou umoudřilo a koncert proběhl téměř bez kapek deště. Kateřina Svobodová, členka Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec, předala po koncertě třílitrovou lahev Jindřichohradeckého rumu.

V sobotu 6. srpna se na Náměstí Míru uskutečnil další koncert. Na programu bylo bejbypankové divadelně hudební vystoupení Kašpárek v rohlíku. I zde dobrovolní hasiči zajistili požární asistenci.

Fotografie zde (omluvte kvalitu fotografií, foceno mobilním telefonem)

Pokus o rekord a Léto s Blaníkem

V sobotu 30. července padl v Jindřichově Hradci další rekord. Tentokrát 489 lidí v modrých, černých, zelených, žlutých a červených tričkách vytvořili olympijské kruhy. Jelikož zájemců bylo mnoho, organizátoři na místě improvizovali a ze zbylých asi 100 lidí vytvořili iniciály města Jindřichův Hradec, tedy písmena JH. Asi po hodinovém utváření, formování a focení kruhů v úmorném horku komisař Agentury Dobrý den spolu se starostou města Ing. Stanislavem Mrvkou vyhlásili nový český rekord, o který se zasloužilo 574 nadšenců.

Následovala akce s názvem Léto s Blaníkem. Na Náměstí Míru vystoupily hvězdy jako Kamelie, Petr Kotvald nebo Dalibor Janda. Celou akci moderoval Vláďa Slezáček z rádia Blaník.

Celý den byl zakončený ohňostrojem nad rybníkem Vajgar.

Pro dobrovolné hasiče to byl velice náročný den. Už od rána připravovali zázemí celé akce, což obnášelo stavění stanů, rozmístění zábran. Dobrovolníci nakreslili i šablonu olympijských kruhů. Během celého dne pro mnoho návštěvníků zajišťovali stánek s občerstvením. Někteří se zúčastnili i samotného rekordu. Během ohňostroje se členové postarali o uzavírání silnic.

Fotografie zde

Stan pro Benátskou noc

V sobotu 23. července postavili dobrovolní hasiči stan na plovárně v Jindřichově Hradci. Tento stan posloužil pro účely Benátské noci, která se v Jindřichově Hradci konala již po čtvrté.

Lenka Filipová v Jindřichově Hradci

V sobotu 2. července po skončení soutěže v požárním útoku O pohár starosty města Jindřichův Hradec zajistili jindřichohradečtí dobrovolní hasiči požární asistenci na koncertě Lenky Filipové na Státním hradu a zámku.

Jindřichohradecký půlmaraton

V sobotu 25. června se v Jindřichově Hradci uskutečnil první ročník Jindřichohradeckého půlmaratonu. Na start se postavilo 241 běžců a 46 dvoučlenných štafet. V extrémních podmínkách, kdy před závodem panovalo extrémní horko a během závodu běžce zkropil liják s kroupami, všichni účastníci doběhli do cíle s časem pod tři hodiny. Ceny těm nejlepším předal starosta města Ing. Stanislav Mrvka.

Dobrovolní hasiči pomohli organizátorům na trase jako navigátoři a zároveň upozorňovali řidiče na probíhající běh. V Buku byla připravena i Scanie s vodou, která měla běžce zchladit, to však kvůli dešti nebylo nutné.

V předchozím článku jsme informovali o tom, že dobrovolní hasiči pro účely Jindřichohradeckého půlmaratonu půjčili a postavili tři stany a modro žlutou nafukovací bránu.

Fotografie zde

Sobotní stavění stanů

V sobotu 25. června se sešli dobrovolní hasiči v klubovně a poté odjeli postavit několik stanů. Tři stany postavili v parku pod gymnáziem pro účely prvního ročníku Jindřichohradeckého půlmarotonu. Zde se postarali o postavení modro žluté městské nafukovací brány.

Poté dobrovolníci společně odjeli do Horního Žďáru, kde postavili další velký stan.
 

Fotografie zde

Asistence na koncertě

V neděli 19. června Miroslav Bachorík a Lukáš Bušta zajistili požární asistenci na koncertě Jindřichohradeckého symfonického orchestru. Koncert se uskutečnil v Rytířském sále.

Den IZS v Suchdole nad Lužnicí

Dne 18.6.2016 se v místní části obce Suchdol nad Lužnicí Tušť konal Den IZS - Bezpečně na prázdniny pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly a starosty města Suchdol nad Lužnicí Luboše Hešíka. Na pozvání členů SDH se akce zúčastnili členové výjezdové jednotky města Jindřichův Hradec se svým vozem CAS 20 SCANIA. 

Fotografie zde

Den dětí na sídlišti Vajgar

31. května 2016 Okresní výbor KSČM připravil Den dětí. Akce se zúčastnili i dobrovolní hasiči, kteří si připravili pro všechny děti soutěže. Nechybělo prolézání housenky, shazování plechovek nebo hod na cíl. Pro větší děti byly připravené kvízy nebo si mohly vyzkoušet hasičský oblek. Každý zúčastněný dostal odměnu. 

Fotografie zde

Jindřichohradecký pedál 

457 cyklistů společně vyjelo v sobotu 21. května zahájit jihočeskou cykloturistickou sezónu 2016. V půl jedenácté odstartovala delší trasu (54 km) místostarostka Ing. Petra Blížilová. O půl hodiny později vyjeli cyklisté na kratší trasu, tuto trasu absolvoval i místostarosta Ing. B. Komínek. Ačkoli každá trasa směřovala jiným směrem, všichni měli cíl stejný – Evženovo údolí. U penzionu Pecák se sjelo několik stovek cyklistů, kteří nevyjeli jen z Jindřichova Hradce, ale i z Třeboně a Veselí nad Lužnicí. Všichni, kteří dorazili a prokázali se účastnickým diplomem svého města, dostali špekáček. Doprovodný program byl připraven nejen pro děti ale i dospělé. Nechyběl skákací hrad, malování na obličej, klaun se svými kouzly a mnoho dalšího.

Po 15. hodině se jindřichohradečáci začali vracet zpět do parku pod gymnáziem Vítězslava Nováka. Zde sice žádný doprovodný program připravený nebyl, ale snad každý očekával losování o ceny. Hlavní cenou bylo opět krásné jízdní kolo. Tuto cenu předalo výherci vedení města – starosta Ing. Stanislav Mrvka a s ním Ing. Petra Blížilová a Ing. Bohumil Komínek.

Akci pořádalo Město Jindřichův Hradec ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec. Dobrovolní hasiči zajistili pro tuto tradiční akci zázemí v parku a postarali se i o občerstvení. Akci moderoval Michal Arnošt.

Fotografie zde

Řekli si "ano"

V pátek 20. května vstoupili do svazku manželského dva členové Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec. Své ano si řekli na hradě Landštejn Zuzka Štěpánková a Michal Ambrož. Ženicha samozřejmě z místa bydliště odvezla „Princezna“, zpáteční cestu si už novomanžele užili ve Scanii společně. Svatebního obřadu se zúčastnilo i několik členů sboru.

Zázemí pro výcvik

Dne 19. 5. 2016 od ranních hodin proběhl na hrázi Krvavého rybníka výcvik se systémem dálkové dopravy vody HFS HS 150 SOMATI. Speciální zařízení je určené pro dálkovou dopravu vody a hašení. Čerpadlo je uložené v kontejneru (KCE), který umožňuje čerpání vody a její dopravu na vzdálenost 1000 m. K němu přísluší hadicový modul pro uložení a přepravu hadic. Tento systém je dislokován na HZS Jihočeského kraje ÚO Český Krumlov. Dále při výcviku byla použita MČS - SIGMA 400. Mobilní čerpací stanice je určena jako zásahový technický prostředek pro čerpání většího množství vody. Jde o odčerpání vody ze zatopených oblastí, max. průtok 400 l/s. Souprava MČS: Tahač SCANIA s kontejnerem
+ přívěs s kontejnerem. Tento systém je dislokován na HZS Jihočeského kraje ÚO Jindřichův Hradec.

Dobrovolní hasiči pro tento výcvik zajistili občerstvení a malé zázemí – stoly a lavice.

Fotografie zde

Stan pro lezeckou soutěž

Ve středu 11. května se v Jindřichově Hradci uskutečnila krajská soutěž Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně. Jihočeské klání uspořádal územní odbor Jihočeského kraje ve spolupráci s Hasičským sportovním klubem Jindřichův Hradec. 

Dobrovolní hasiči pro tuto soutěž postavili v úterý odpoledne stan, který ve středu po skončení soutěže opět uklidili.

Vzpomínka na Den vítězství

71. výročí ukončení druhé světové války jsme si připomněli v neděli 8. května 2016. Kytice byly položeny v Panské ulici u pamětní desky, u Památníků letců na Nábřeží Ladislava Stehny, u rodného domu F. Peltána ve Zbuzanech. Program dále pokračoval u památníku prvního, druhého a třetího odboje v Mertových sadech a ukončen byl na městském hřbitově u hrobu Rudoarmějců.

Pietních aktů se zúčastnili i členové ze Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec – J. Chalupský, K. Svobodová, M. Bachorík, D. Hembera a M. Kubeš.

Fotografie zde

Lampiónový průvod

V pátek 6. května se v Jindřichově Hradci uskutečnil Lampiónový průvod s ohňostrojem. Průvod začínal u obchodní akademie a pokračoval přes město na Nábřeží Ladislava Stehny. Odtud všichni přítomní sledovali ohňostroj.  David Bušta a Jaroslav Neubauer zajistili požární asistenci při této akci.

Doplnění vody

V odpoledních hodinách dne 6. května 2016 členové výjezdové jednotky Města Jindřichův Hradec doplnili v rámci výcviku vodu z přírodního zdroje do kompostárny společnosti Služby města Jindřichův Hradec s.r.o. 

Fotografie zde

Okresní soutěž mladých zdravotníků

Dne 6. května 2016 pořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže Jindřichův Hradec v parku pod gymnáziem Okresní soutěž mladých zdravotníků pro žáky základních škol Jindřichohradecka. Na akci se podílely složky Integrovaného záchranného systému, které na jednotlivých stanovištích měly pro soutěžící družstva připraveny úkoly a disciplíny. Sbor dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec kromě jednoho ze stanovišť zajistil pro účely soutěže stan.

Fotografie zde

Svatý Florián

4. května uctili památku Sv. Floriána členové Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec. U sochy Sv. Floriána v obchodně – medicínském centru v Růžové ulici položil kytice Lubomír Beran za přítomnosti dalších členů.

U této příležitosti převzal ocenění u sochy Sv. Floriána Josef Mihal. Ocenění Řád Sv. Floriána převzal z rukou starosty sboru Jaroslava Chalupského. Poblahopřáli a s členem sboru si připili členové výboru - velitel jednotky Lubomír Beran, Kateřina Svobodová a Vladimír Pavlík.

Fotografie zde

Čarodějnice

30. dubna se v parku pod Gymnáziem Vítězslava Nováka konala tradiční akce Čarodějnice. Už hodinu před plánovaným začátkem programu se na hřišti u řeky Nežárky začaly scházet malé čarodějnice většinou v doprovodu svých rodičů. Začátek programu byl naplánovaný na půl sedmou. Pro děti byl připraven program, který začal sletem všech čarodějnic a čarodějů. Přehlídka všech dětí zapojených do mašinky, kterou vedl moderátor akce, končila u stánku, kde každé dítko dostalo odměnu. Poté si děti mohly zasoutěžit v hodu na cíl nebo v překážkové dráze, opéct si buřta nebo zastříkat hadicí u dobrovolných hasičů. Po celou dobu se parkem rozléhala hudba, kterou mixoval Michal Arnošt. Do širokého okolí byla cítit vůně bramboráků, které si návštěvníci mohli zakoupit u stánku dobrovolných hasičů, spolu s párkem v rohlíku, pivem nebo limonádou.

Ve 20 hodin se velký počet návštěvníků této akce shromáždil před hranicí, kterou také postavili dobrovolní hasiči. Tu starosta města Ing. Stanislav Mrvka za dohledu několika stovek lidí zapálil.

Nejen dobrovolní hasiči, ale všichni organizátoři, děkují všem, kteří přišli společně upálit čarodějnice do parku. Děkujeme!

Fotografie zde

Příprava dřeva  na čarodějnice

Ve čtvrtek 28. dubna dobrovolní hasiči připravili dřevo na tradiční akci Čarodějnice. Dřevo nařezali tak, aby z něho v sobotu 30. dubna mohli postavit vatru v parku pod gymnáziem.

Fotografie zde

Pracovní středa

Ve středu 30. března se sešlo šest členů v hasičárně. Ti smotali a uklidili usušené hadice ze sobotní soutěže ve Zdešově. Poté přezuli automobil Renault Master ze zimních na letní pneumatiky.

Dobrovolní hasiči postavili stan 
V sobotu 26. března dobrovolní hasiči postavili stan v ulici Štítného u Muzea Jindřichohradecka. Stan po celou sobotu sloužil akci s názvem Velikonoční veselice. Po celodenním programu dobrovolníci po 17. hodině stan uklidili. 

Požární asistence na koncertě
Požární asistenci na Jarním koncertě Jindřichohradeckého symfonického orchestru zajistili dobrovolní hasiči – M. Bachorík, J. Škrabálek. Koncert se konal v neděli 20. března 2016 v Rytířském sále jindřichohradeckého hradu a zámku.
 

Fotografie zde

Natáčení historického filmu
V  Jindřichově Hradci se v polovině března natáčí historický film o osudech sklářů v Durynsku. Tři členové – V. Pavlík, J. Škrabálek, M. Bachorík, asistovali při natáčení v úterý 15. března. Dobrovolní hasiči byli k dispozici  filmařům během celého dne se svou Scanií.

Fotografie zde

Nová komunikační technika

V úterý 8. března převzal starosta města Ing. Stanislav Mrvka za účasti velitele Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec Lubomíra Berana komunikační techniku od představitelů kraje a Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Toto vybavení převzalo 18 obcí na Jindřichohradecku a další obce v kraji.

Členové Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec nový tablet s navigací a vysílačkou nainstalovali do vozidla Renault Master. Toto vybavení je členům od pondělí 14. března plně k dispozici.

Pracovní nedělní odpoledne dobrovolných hasičů

V neděli 6. března se po delší době sešlo v hasičárně několik členů. Michal Ambrož spolu s dalšími členy provedli pravidelnou měsíční zkoušku všech agregátů. Jiří Škrabálek a Vladimír Pavlík vyměnili výfuk na PS 12. Soutěžní mašina Máňa se dočkala i pár dalších drobných úprav. Bratři Buštovi upravili nápisy na sportovních přilbách a opravili bednu na hadice, které slouží sportovnímu družstvu. Jiní zase uklidili, zejména vytřeli, soutěžní káru.

Fotografie zde

Kulaté narozeniny
Dne 11. února 2016 oslavil čestný starosta SDH Jindřichův Hradec pan Ladislav Šenkýř kulaté jubileum 80. let. K tomuto významnému jubileu mu v úterý 9. února 2016 byli osobně pogratulovat členové SDH Jindřichův Hradec, a to starosta sboru pan Jaroslav Chalupský, velitel jednotky Lubomír Beran a členka sboru Kateřina Svobodová. 

Fotografie zde

Masopust 2016

7. února se v Jindřichově Hradci konal masopustní průvod. Ve 13 hodin vyšel od baráčnické rychty z ulice Na Příkopech a pokračoval ulicemi Husova a Klášterská. Na Masarykově náměstí před Kulturním domem Střelnice se průvod na několik minut zastavil. Zde proběhla krátká kulturní scénka. Odtud průvod pokračoval Panskou ulicí na náměstí Míru.

Zde starosta města Ing. Stanislav Mrvka pronesl krátký proslov. Program následoval soutěží v pojídání jitrnice a pití piva. Tuto soutěž vyhrál tygr – velitel dobrovolných hasičů Lubomír Beran, který si za odměnu odnesl prasečí hlavu. Po celou dobu nechyběla hudba a zpěv kapely Ukrutanka. Nejen pro masky ale i pro spoustu přihlížejících bylo připravené drobné občerstvení.

Dobrovolní hasiči se masopustního průvodu zúčastnili v hojném počtu. Jejich fantazie a smysl pro humor opět nezklamal. K již zmíněnému tygrovi se přidalo mnoho dalších zvířátek – opičky, kočička, zebra či soptík. Maminku s kočárkem doprovázela stará babička, i v únoru jste v ulicích mohli vidět dva čerty. Štěstí Vám přinesl kominík a vyfotit jste se mohli s malými indiány. Na bezpečnost všech dohlížel voják. Samozřejmě v průvodu se objevilo mnoho dalších masek nejen z řad dobrovolných hasičů.

Fotografie zde

Shromáždění delegátů SDH z okresu Jindřichův Hradec

Dne 6. února 2016 se uskutečnilo v Domě dětí a mládeže Jindřichův Hradec Shromáždění delegátů Sborů dobrovolných hasičů z okresu Jindřichův Hradec. Za Sbor dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec byli delegovaní: Jaroslav Chalupský a Kateřina Svobodová. Starostou Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska je člen SDH Jindřichův Hradec Josef Mihal, členem výkonného výboru je Lubomír Beran, velitel JSDHM Jindřichův Hradec.
Členové Sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec v pátek 5. února 2016 připravili sál v Domě dětí a mládeže pro tuto akci.

Fotografie zde

Dobrovolní hasiči chodí sportovat
Dobrovolní hasiči pravidelně během školního roku chodí každé pondělí večer do plaveckého bazénu v Jindřichově Hradci. Účelem je udržovat si fyzickou kondici plaváním a odpočinout si v páře či ve vířivce.

I přesto si dobrovolníci přidali další pohybovou aktivitu. Od úterý 19. ledna budou navštěvovat tělocvičnu na II. základní škole. Na prvním sportovním setkání se sešlo osm členů, z toho jedna členka. Dobrovolní hasiči napoprvé zvolili nohejbal, při kterém nebyla nouze o zábavu. Napříště naplánovali volejbal nebo basketbal, uvidíme, co jim půjde lépe.

První schůze roku 2016
Dvacet členů se sešlo v neděli 10. ledna v klubovně. V plánu byla první schůze v roce 2016, která začala ve třináct hodin.

Na samém začátku velitel Lubomír Beran rozdal dárky členům výjezdové jednotky, které jim v hasičárně nechal Ježíšek. Dobrovolní hasiči dostali funkční trika k zásahům. Schůze začala školením o bezpečnosti práce. Dobrovolní hasiči se seznámili i s akcemi na rok 2016 a zároveň  s plánem činnosti na následující rok.

Novoroční ohňostroj
1. ledna 2016 zajistili požární asistenci na Novoročním ohňostroji dobrovolní hasiči. Ti před 16. hodinou odpolední přijeli se Scanii k místu konání.

Přesně v 17 hodin přivítal zaplněné náměstí Míru starosta města Ing. Stanislav Mrvka. Následovalo video s názvem „Takoví jsme byli v roce 2015“, sestřih těch nejzajímavějších a nejdůležitějších akcí v Jindřichově Hradci. Po shlédnutí videa starosta města popřál všem úspěšný rok 2016. Následoval každým očekávaný ohňostroj, který se odpaloval z Městské věže.
 

Fotografie zde