Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Na domácí půdě jsme skončili

v prvním kole na krásném 2. místě a

v druhém kole na krásném 3. místě

Soutěž O pohár starosty města Jindřichův Hradec a 6. ročník Memoriálu Václava Sedláčka vyhráli hasiči z Lomnice nad Lužnicí 

Sbor dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec uspořádal dne 11. května 2024 od 12,00 hodin soutěž v požárním útoku, a to v areálu HZS JčK ÚO Jindřichův Hradec.
Soutěž začala kategorií mladých hasičů, a to v kategorii přípravek, mladších a starších žáků a dorostu. Celkem se přihlásily mládežnické týmy z Políkna, Hamru, Dolního Žďáru, Roseče a Nové Bystřice. Při nástupu družstev byl přítomen starosta města Michal Kozár a ředitel územního odboru Lukáš Janko. V kategorii přípravek získalo pohár SDH Políkno. V kategorii mladších žáků se na prvním místě umístilo družstvo SDH Dolní Žďár "A", druhé SDH Hamr "B" a třetí SDH Roseč. V kategorii starších žáků zvítězilo družstvo SDH Dolní Žďár "B", druhé bylo SDH Roseč "A" a třetí SDH Roseč "B". V kategorii dorostu získalo pohár družstvo SDH Nová Bystřice. 

Ve 14:00 hodin začala soutěž dospělých, která byla dvoukolová. První kolo bylo „O pohár starosty města Jindřichův Hradec“ a druhé kolo „6. ročník Memoriálu Václava Sedláčka“.
Na soutěž přijelo celkem 13 družstev, a to 4 družstva žen a 9 družstev mužů. V prvním kole v kategorii žen " O pohár starosty města Jindřichův Hradec" zvítězilo družstvo SDH Zdešov s časem 19:62 s, druhé bylo družstvo SDH Dolní Žďár "B" s časem 24:01 s a třetí místo obsadilo družstvo SDH Hamr s časem 32:44 s. V prvním kole v kategorii mužů „O Pohár starosty města Jindřichův Hradec“ obhájilo potřetí vítězství družstvo z Lomnice nad Lužnicí  s časem 23,57 s, druhé skončilo domácí družstvo z Jindřichova Hradce s časem 25,97 s, třetí bylo družstvo  z Dolního Žďáru s časem 28,39 s.  Hodnotné ceny předal starosta města společně s velitelem jednotky. Družstvo z Lomnice nad Lužnicí naši soutěž vyhrálo potřetí, zůstává jim putovní pohár nastálo. 
Do druhého kola 6. ročníku "Memoriálu Václava Sedláčka" nastoupila družstva ve stejném pořadí, kdy ve druhém kole v kategorii žen první skončily hasičky z SDH Dolní Žďár s časem 22:32 s , druhé skončily hasičky z SDH Dolní Žďár "B" s časem 22:42 s a třetí skončily hasičky z SDH Zdešov s časem 22:59 s. V druhém kole v kategorii mužů opět zvítězili hasiči z Lomnice nad Lužnicí  s časem 25,96 s, druzí hasiči z Chlumu u Třeboně s časem 26,51 s a třetí domácí družstvo Jindřichova Hradce s časem 31,13 s. Ceny předal společně s velitelem jednotky Lubomírem Beranem Václav Sedláček ml. s dcerou. Člen našeho týmu a nováček Václav Brom obdržel cenu za nejrychlejšího levého proudaře s časem 22,42 s. Při soutěži nebylo pět útoků dokončeno z důvodů prasklých hadic. 
Při sobotní soutěži bylo počasí slunečné, děkujeme za zapůjčení soutěžní dráhy v areálu.  Velké díky patří všem sponzorům, kteří nám poskytli věcné ceny pro účastníky soutěže. Také velké díky rozhodčím a družstvu SDH Roseč za zapůjčení časomíry pro dětské kolo soutěže. 

Fotografie zde