Jdi na obsah Jdi na menu

Poprvé v Přehořově

 

Zlatý pohár z Nové Bystřice

 

20. srpna odjelo sportovní družstvo na soutěž do Nové Bystřice. Na soutěž do parku se sjely pouze čtyři týmy. Tříkolově mezi sebou soupeřily týmy z Horní Pěny, Písečné, Jindřichova Hradce a domácí Nová Bystřice. Třetí kolo bylo specifické v tom, že každý člen družstva běžel na jiné pozici, na které běžně běhá. Mohlo se stát, že ze strojníka se stal třeba proudař nebo naopak. Zahájením požárního útoku bylo vypití piva na ex.
 

Jindřichův Hradec si na soutěži v Nové Bystřici vyběhal první místo a odvezl si pohár a spoustu krásných cen.
 

Zdeněk Bušta byl oceněný za nejstaršího soutěžícího krásným hasičským dortem.

                                             

Fotografie zde

 

Třetí místo na noční soutěži v Mostech

 

V sobotu 13. srpna odjelo sportovní družstvo na noční soutěž do Mostů. Na soutěži s tradičně dobrou náladou se sjelo pouze šest týmů. Organizátoři se z tohoto důvodu rozhodli pro tříkolovou soutěž, kdy se všechny tři časy sčítaly.
 

S jindřichohradeckými dobrovolnými hasiči odjel do Mostů Lukáš Maryška z SDH Dolní Skrýchov, který nahradil chybějícího Davida Buštu na pravém proudu. Na místě si ještě hradečtí půjčili Marka Augustina na rozdělovač (SDH Zahrádky), ten si však během druhého útoku za Jindřichův Hradec zranil rameno. Následné vyšetření ukázalo, že bude brzy v pořádku. Náhradní druhý útok a třetí útok odběhl Josef Štangl (SDH Horní Meziříčko). Všem třem chlapcům děkujeme za pomoc.
 

Jindřichohradeckým dobrovolným hasičům byl umožněn náhradní útok a jejich tři časy byly velmi podobné – 32,50; 40,13 a 38,10. S výsledným časem 110,73 si jindřichohradečtí odvezli ceny za krásné třetí místo. Soutěž vyhráli chlapci z Horního Meziříčka (celkový čas 63,79) a druhé místo obsadily Zahrádky (celkový čas 72,08).


Zdeněk Bušta, nejstarší člen sportovního družstva, dostal cenu za nejrychlejší koš na soutěži.

 

Fotografie zde

 

Zlato v Horní Pěně jsme neobhájili

 

Fotografie zde

 

Jindřichohradecká hasičská liga v Horním Meziříčku

 

Fotografie zde

 

Oslavy 140. výročí založení SDH Plavsko

 

Fotografie zde

 

O pohár starosty města Jindřichův Hradec

 

Soutěž v požárním útoku O pohár starosty města Jindřichův Hradec se uskutečnila v sobotu 2. července v Dolním Skrýchově. Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči se sešli už v osm hodin ráno, aby připravili vše potřebné, především zázemí pro tuto soutěž. Soutěžní družstva se začala sjíždět na louku k řece Nežárce okolo dvanácté hodiny. Ve třináct hodin zahájil soutěž klasický nástup družstev, kterých přijelo bojovat o velký pohár dvanáct. Všem týmům popřál úspěch starosta města Ing. Stanislav Mrvka.
 

První kolo O pohár starosty města Jindřichův Hradec bylo specifické tím, že se sálo z přírodního zdroje, z řeky Nežárky. Družstvo Kasalovy pily neobhájilo své prvenství z loňska a skončilo na čtvrtém místě s časem 44,72 s. Putovní pohár, který předal starosta města Ing. Stanislav Mrvka a místostarostka Ing. Petra Blížilová, putoval s dobrovolnými hasiči do Deštné (40,72). Druhé místo obsadilo družstvo z Vydří (41,85) a třetí Dolní Skrýchov (42,60). S časem 55,34 skončili jindřichohradečtí dobrovolní hasiči na šestém místě.


Ve druhém kole se soutěžilo o věcné ceny, toto kolo už probíhalo tradičně, kdy se sálo z kádě. V tomto kole se mnohem lépe vedlo hasičům z Jindřichova Hradce, kteří obsadili třetí místo (29,13). Druhé místo patřilo hasičům z Horního Meziříčka (28,25). Ceny za první místo si odvezli dobrovolníci z Vydří (23,56).


Sbor dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec děkuje všem zúčastněným týmům. Velké poděkování patří všem sponzorům!

Fotografie zde

 

První místo v Kardašově Řečici

 

V pátek 10. června od 17 hodin sportovní družstvo potrénovalo v Dolním Skrýchově na soutěž v Kardašově Řečici. Tam jindřichohradečtí odjeli v sobotu 11. června.
 

Soutěž se konala na fotbalovém hřišti, kam se sjelo 12 týmů mužů, 2 týmy žen a 8 týmů dětí. Soutěž byla zahájena po 13. hodině nástupem družstev.
 

Maratón požárních útoků odstartovaly děti. V této kategorii zvítězilo domácí družstvo „A“ s časem 22,67.
 

Jindřichohradeckým hasičům se vyplatily pravidelné tréninky v posledních týdnech. V Kardašově Řečici, s pozměněnou sestavou, dokončili svůj útok s časem 22,71 a doběhli si pro zlatý pohár. Na druhém místě skončilo družstvo z Mnichu (23,47) a třetí skončilo družstvo z Vydří (23,92).
 

Soutěž byla zpestřena limonádovou štafetou pro děti a pivní štafetou pro dospělé, které se zúčastnili i hasiči z Jindřichova Hradce. Na závěr se v kádi nedobrovolně vykoupal nový člen sportovního družstva Vašek Kratochvíl.

 

Fotografie zde

 

V Horním Meziříčku zklamání

 

Od Velikonoční soutěže ve Zdešově uplynulo několik týdnů, jindřichohradečtí dobrovolní hasiči během té doby absolvovali několik tréninků. Útoky odběhnuté na trénincích naznačovaly úspěšný vstup do letošní soutěžní sezóny.

 

V sobotu 14. května se konal 14. ročník O pohár starosty SDH v Horním Meziříčku, kam odjeli i jindřichohradečtí.  Soutěž po 13. hodině byla zahájena tradičním nástupem družstev. Na úvod promluvil Josef Mihal, člen SDH Jindřichův Hradec a zároveň starosta okresního sdružení hasičů ČMS Jindřichův Hradec. Popřál všem účastníkům jen ty nejlepší výsledky. V Meziříčku se sjelo 14 týmů mužů a 4 týmy žen.

 

První kolo, O pohár starosty SDH, začalo docela netradičně. Mnoho týmů svoje útoky kazilo a časy byly překvapivě vysoké. Jedenáctí se na startovní čáru postavili chlapci z Jindřichova Hradce, bohužel ani jim se útok nepovedl tak, jak si představovali a předváděli na trénincích. Čas 31,69 jim zajistil konečné 8. místo. Pohár starosty SDH Horní Meziříčko si odvezlo družstvo z Mrákotína (21,33), druzí byli hoši z Kunžaku (22,39) a třetí příčku obsadil Pacov (22,51).

 

Druhé kolo, ve kterém se soutěžilo o sponzorské dary, se jindřichohradeckým hasičům také nepovedlo a s časem o téměř 10 vteřin vyšším než v prvním kole skončili na předposledním, 13. místě. Prvenství obhájili z prvního kola hoši z Mrákotína (20,87), i druhé místo opět obsadilo družstvo Kunžaku (21,18). Sponzorské dary pro třetí místo zůstaly v Horním Meziříčku pro tým „B“.

 

V kategorii žen se v prvním kole radovaly ženy z Dolního Žďáru (26,10), druhé byly ženy z Horního Pole, následovaly je Horní Němčice a Horní Meziříčko. Druhé kolo vyhrály ženy z Horního Pole, které jako jediné dokončily útok.

 

Během vyhlášení výsledků všichni přítomní zavzpomínali na tragicky zesnulého dobrovolného hasiče Tomáše Čelouda.

Jindřichohradecký tým děkuje za vypůjčení proudaře z SDH Zahrádky.

 

Fotografie zde

 

Velikonoční soutěž ve Zdešově

 

Velikonoční soutěž v požárním útoku ve Zdešově se konala již po čtvrté. V sobotu 26. března na ni vyjeli i dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce. Ve Zdešově před kulturním domem si krátce před desátou hodinou dopolední nastoupilo 67 týmů dobrovolných hasičů a hasiček.

 

V kategorii mužů soutěžilo 56 družstev. Jindřichohradečtí se na startovní čáru postavili jako čtrnáctí a svůj útok úspěšně dokončili.

Dvě družstva v kategorii mužů se se svým konečným časem dostali pod hranici 15 vteřin. Tuto kategorii vyhráli hasiči z SDH Olešná (14,82) a druzí skončili hasiči ze Žďáru (14,86). Cenu za třetí místo si odvezly družstva dvě, která dosáhla stejného času 15,34 - Dvorce a Řepeč.

 

Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči obsadili 43. místo. Nutno podotknout, že jejich čas 23,33 je nejlepší, kterého kdy dosáhli.

 

Kategorii žen vyhrálo družstvo z Dvorců (18,19), druhé skončily ženy z Ústrašic (19,23). Třetí místo obsadily domácí hasičky ze Zdešova (19,52).

 

Hradecké kluky doplnil Tomáš Nejezchleba (z SDH Zdešov) na rozdělovači. Děkujeme za pomoc.

 

Fotografie zde