Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěž v Kardašově Řečici

 

hadice_thmb201206181553112363.jpg

 


Po několika týdnech tréninků, kdy se na naší cvičební louce v Dolním Skrýchově rozléhala věta: „Připravit, pozor, teď. Jedem, jedem.“, konečně přišel den, aby se i naše soutěžní družstvo předvedlo v každoroční okrskové soutěži „O pohár starosty města“, která se letos konala v sobotu 16.6.2012 v K. Řečici.

Letos se poprvé účastnili i nově přijatí členové, aby ukázali, co všechno se naučili.

Více než stovka účastníků vytvořila 20 družstev, která se s chutí pustila do soutěže v požárním útoku, který prověřil jak jejich techniku, tak šikovnost i rychlost účastníků. A bylo se skutečně na co dívat, potěšující byla zejména účast dětských družstev i družstev žen, která nám ukázala, že o budoucnost hasičů v  K. Řečici i Mnichu nemusíme mít obavy. Ti, kteří neuspěli v požárním útoku, měli možnost vylepšit své výsledky v pivní štafetě, v případě dětí v limonádové štafetě. Ti nejlepší pak převzali ceny a poháry věnované Městem Kardašova Řečice a po náročné soutěži se věnovali zábavě a doplňování tekutin, o které přišli v horkém počasí.

Ti nejvytrvalejší si pak v nočních hodinách zasoutěžili v nočním požárním útoku a zakončili tak úspěšný hasičský den. Za hladký průběh celého dne patří našim hasičům poděkování, ostatně jako za celou činnost sboru během celého roku.

 

vysledky-k.recice-1.jpg

 

 

Fotografie z této soutěže  zde

 

Soutěž O pohár starosty města Jindřichův Hradec

Poslední červnovou sobotu se v parném letním počasí utkalo přes dvacet hasičských družstev o pohár starosty města Jindřichův Hradec. Soutěž se uskutečnila na louce u řeky Nežárky v Dolním Skrýchově a byla pořádána Sborem dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec ve spolupráci s HZS JčK ÚO Jindřichův Hradec a městem Jindřichův Hradec. Soutěž se pořádala ke 140. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec.

Pozvání na soutěž přijali místostarosta p. Ing.Bohumil Komínek, místostarosta p. Ing. Pavel Vejvar, vedoucí oddělení obrany a krizového řízení města J.Hradec p. Jiří Hruška, , ředitel HZS Jčk ÚO J.Hradec p. Ing.Jan Všetečka. Starosta města J.Hradec p. Ing.Stanislav Mrvka se omluvil v rámci služební cesty.

Celkové pořadí soutěže:

     1.    SDH Horní Meziříčko 31,5

     2.    SDH Sumrakov 33,9

     3.    SDH Chlum u Třeboně 34,1

     4.    SDH Jindřichův Hradec 35,4

     5.    SDH Kunžak 37,3

     6.    SDH Pístina 37,4

     7.    SDH Kasalova pila 37,8

     8.    SDH Stráž nad Nežárkou 38,1

     9.    SDH Horní Němčice 40,1

     10.SDH Kolence 40,8

     11.SDH Novosedly nad Nežárkou 43,2

     12.SDH Zahrádky 43,5

     13.SDH Vydří 44,8

     14.SDH Valtínov 48,5

     15.SDH Studená 50,4

     16.SDH Dolní Skrýchov 50,7

     17.SDH Deštná 54,4

     18.SDH Políkno 54,5

     19.SDH Dolní Žďár 59,2

20.SDH Buk 66,0                                                                                                        21.SDH Horní Pěna 68,7

22.SDH Domanín N

                                                                                                                                                                                

 

     Jménem všech členů SDH města Jindřichův Hradec chci poděkovat všem sponzorům, kteří přispěli dary do hasičské soutěže ,,O pohár starosty města Jindřichův Hradec“ . Seznam sponzorů uvádím na konci článku. Kromě sponzorů děkuji i občanům Jindřichova Hradce, Dolního Skrýchova a samozřejmě i hasičům ze sboru. Hasičská soutěž se vydařila, také díky bohatým cenám, a budeme se těšit na další v roce 2013!

       

      Seznam sponzorů:

  •  Jihočeský kraj
  • Město Jindřichův Hradec
  • Hasičský záchranný sbor Jčk Územní odbor Jindřichův Hradec
  • Sbor dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec
  • Nadační fond RBB invest
  • Jiří Pravda - generální reprezentant ČSOB Pojišťovny 
  • HUSQVARNA - Jana Dvořáková
  • BOPRA CZ s.r.o
  • JVPO CZ
  • M + P
  • Jatka ALBEŘ - Karel Loskot
  • DK OPEN - Pekárna Jindřichův Hradec
  • J. a P. Housarovi
  • FRUKO-SCHULZ  - Jindřichův Hradec
  • AGRO-LA s.r.o
  • První hasičská a.s. České Budějovice
  • Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka
  • Hasičská vzájemná pojišťovna a.s.

 

Mediální partneři :

  • TÝDENÍK Jindřichohradecka
  • Jindřichohradecký zpravodaj
  • ŽURNÁL - Krásné stránky
  • JHTV - Jindřichohradecká televize

 

Partneři :

  • Český červený kříž

 

Fotografie zde  

 

Soutěž v Buku 

Dne 30.6.2012 jsme se ještě zúčastnili soutěže v požárním sportu. Byli jsme pozváni do Buku, kde tamější dobrovolní hasiči uspořádali soutěž. Sjelo se 12 družstvev. Naši na konec skončili na 9. místě s časem 46,80. Zvítězilo družstvo mužů z Kasalovy pily s časem 32,34.

Pořadí bylo následující:

     1.    SDH Kasalova pila 32,34

     2.    SDH Hatín 33,34

     3.    SDH Buk I. 38,19

     4.    SDH Horní Pěna 41,35

     5.    SDH Vydří 43,08

     6.    SDH Dolní Žďár 44,57

     7.    SDH Dolní Skrýchov 45,65

     8.    SDH Políkno I. 46,26

     9.    SDH Jindřichův Hradec 46,80

     10.SDH Malíkov 57,37

     11.SDH Buk II. 60,97

     12.SDH Políkno II. 64,17

    

     Po zkončení celé soutěže následovala večerní zábava. K tanci a zábavě hrála skupina WEGETT.

 

Fotografie zde

 

Soutěž v Kunžaku

V sobotu 14.července 2012 se naše soutěžní družstvo sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec zúčastnilo hasičské soutěže v požárním sportu v Kunžaku. Zdejší Sbor dobrovolných hasičů Kunžak oslavoval 135.výročí od svého založení. Soutěže se zúčastnilo celkem 12 družstev. Soutěžilo se ve dvou kolech.

V prvním kole ,,O pohár SDH Kunžak,, jsme skončili na 12. místě po chybném útoku a velmi rychle nasáté vodě.

Druhé kolo bylo upravené. Startovalo se po vylosování jednotlivců v družstvu.Každý jednotlivec si vylosoval los který určil co bude v družstvu dělat (např. proudař si vylosoval koš atd …).

Ve druhém kole ,,O pohár sponzorů,, jsme se umístili na 8. místě.

Po skončení celé soutěže jsme se domluvili z hasiči z Horního Meziříčka na společný útok. Společný útok spočíval v tom že na zadku zůstaneme mi a na útok půjdou hasiči z Horního Meziříčka. Po dokončeném společném útoku byl čas 26,25 s. S tímto časem by jsme se v soutěži umístili na krásném 5. místě.

 

Fotografie zde 

 

Soutěž v Nové Bystřici

V sobotu 11.srpna 2012 se naše soutěžní družstvo sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec zúčastnilo hasičské soutěže v požárním sportu v Nové Bystřici.

Když to všechno shrneme, tak můžeme říct, že počasí nám nevyšlo, byly chvíle, kdy zasvitlo slunce a bylo příjemně ale taky se několikrát stalo, že se zatáhlo a potom jsme se všichni tísnili pod stany.

Po nástupu a zahájení se soutěž rychle rozjela. V prvním kole soutěže, která se běžela o pohár SDH Nová Bystřice se celkem nevedlo, můžeme klidně říci, že smůla se lepila na paty více družstvům. Nakonec se toto kolo doběhlo, kdy vítězem se stalo soutěžní družstvo SDH Zahrádky, kdy i touto cestou chceme poblahopřát. Následně v městském parku předvedli rakouští dobrovolní hasiči názornou ukázku požárního útoku tak jak ho neznáme. I když tato ukázka byla ,,pouze,, bez vody, tak se tato určitě setkala s obdivem přihlížejících. Následně bylo zahájeno druhé kolo o věcné ceny, kdy se zpočátku objevily drobné problémy s nepochopením od ostatních družstev a to na základě toho, že druhé kolo bude s překážkou a to s cvičným oknem, kdy soutěžící, kteří táhnou hadice budou tímto oknem, proskakovat. Nicméně po chvíli všechna družstva přistoupila na podmínky a mohlo se začít. Samozřejmě každý má svůj názor, ale zpětně bychom mohli říci, že byla legrace, nikomu se nic nestalo a nikdo nemůže říci, že to nebylo zpestření. V tomto útoku následně vyhrálo soutěžní družstvo SDHp Kasalova pila. Následně pak byly předány ceny. Rakouští hasiči převzali pamětní medaile a následně se všichni mohli pustit do zábavy. Někdo ihned odjel, někdo zůstal a chvíli pobyl. K poslechu a taci všem hrála kapela Vrbovci.

 

Fotografie ze soutěže zde