Jdi na obsah Jdi na menu

Soutěž ve Vydří

Po několika týdnech tréninků, kdy se na naší cvičební louce v Dolním Skrýchově rozléhala věta : "Připravit, pozor, teď. Jedem, jedem", konečně přišel den, aby se i naše soutěžní družstvo předvedlo v soutěži požárního útoku, která se letos konala v sobotu 15. června 2013 ve Vydří.

Bohužel, našemu družstvu požární útok nevyšel podle představ - po chybě levého proudu dokunčili svůj útok s časem 46,94. Tento čas stačil až na osmé místo z celkových 12-ti zúčastněných týmů.

Výtězem se stalo družstvo SDH Lásenice s časem 32,13 , druhé místo obsadilo družstvo SDH Vydří s časem 35,90 a třetí příčka připadla SDH Hatín s časem 40,03.

Po odběhnutí všech soutěžních družstev se odehrála ještě doplňková soutěž v přetahování lanem. Cmu "dobrému" týmu byl nalosován tým SDH Dolní Žďár, na který jsme nestačili. Tuto zábavnou soutěž vyhráli domácí borci SDH Vydří. Nutno podotknout, že se hrálo o 1m piv a na každém, kdo se soutěže zúčastnil, byla vidět obrovská snaha.

 

Fotografie zde

 

Soutěž v Mostech

Dne 22. června 2013 jsme se zúčastnili další soutěže v požárním útoku v Mostech. Soutěž se dá označit jako úspěšná pro hradecké hasiče i hasičky. V krásném počasí odjelo 11 "sportovců", fotografka a psychická podpora do Mostů. Sešlo se celkem 10 týmů - včetně 2 hradeckých týmů (muži a ženy). 

MUŽI
První kolo, ve kterém se soutěžilo o poháry, zakončili naši hasiči úspěšně s časem 31,38. Ve velmi těžké konkurenci to však stačilo pouze na šesté místo. Nutno podotknout, že na pátou Kasalovu pilu ztráceli necelou vteřinu.
Do druhého kola kluci nastupovali s odhodláním zakončit útok pod 30 vteřin. Po dokončení útoku na světelném ukazateli svítil čas 29,08 a hoši se radovali. Ve druhém kole naši chlapi zůstali těsně pod bednami, na bramborové, čtvrté, příčce.

ŽENY
Do Mostů odjely i 4 statečné holky, které si zde odbyly svou premiéru na soutěži v požárním útoku. Doplnili je naši chlapci, kteří se postarali o celý "zadek". Děvčata byla začleněna do společné soutěže s muži, protože na soutěži byly jediné, které zastupovaly ženskou část. Před prvním kolem byly velmi nervózní. Kdo by nebyl, běžet poprvé před tolika chlapy, kteří už pár kilometrů s hadicemi odběhali. První útok odběhly s časem 33,15. Tento čas jim zajistil sedmé místo, těsně za chlapci. Do druhého kola už holky nastupovaly s větším odhodláním poprat se o lepší čas. To se jim také povedlo. Časem 31,60 se však umístily až na osmé příčce. Holky na své první soutěži bojovaly statečně a oba útoky se jim povedly. Jen umístění by si zasloužily vyšší. Zkušenosti z této soutěže děvčata určitě uplatní příští týden na své domácí soutěži. 

Po dvou kolech se konalo ještě superfinále, kterého se zúčastnily 3 týmy - Jindřichův Hradec, Panské Dubenky, Zahrádky. Tuto soutěž pro zábavu vyhrálo družstvo Panské Dubenky, druzí byli naši kluci a poslední skončili chlapci ze Zahrádek, kteří svůj útok ani nedokončili, protože po minutě od začátku jejich útoku došla voda. 

Soutěž proběhla v dobré náladě. Oba hradecké týmy se vzájemně psychicky i fyzicky podporovaly. 

Po vyhlášení soutěže a předání cen byl Jiří Škrabálek hozen svými kolegy do místního rybníka. Naši hasiči to vysvětlili tak, že opožděně proběhl jeho křest mezi jindřichohradecké hasiče, u kterých už pár let "funguje" . 

 

Fotografie zde

 

Soutěž O pohár starosty města Jindřichův Hradec

Poslední červnovou sobotu se v docela pěkném počasí utkalo 19 hasičských družstev mužů a jedno hasičské družstvo žen soutěže o pohár starosty města Jindřichův Hradec. Soutěž se uskutečnila na louce u řeky Nežárky v Dolním Skrýchově. Letošní ročník byl pro SDH Jindřichův Hradec premiérový v pořádání soutěže, protože předchozí soutěže pořádal HZS JčK ÚO Jindřichův Hradec a SDH Jindřichův Hradec se na pořádání podílel.

Pozvání na soutěž přijali starosta města Jindřichův Hradec p. Ing. Stanislav Mrvka, vedoucí oddělení obrany a krizového řízení města Jindřichův Hradec p. Ing. Jiří Hruška, ředitel HZS JčK ÚO Jindřichův Hradec p. plk. Ing. Jan Všetečka a generální reprezentant ČSOB pojišťovny p. Jiří Pravda.

Po úvodním přivítání starostou města Ing. Stanislavem Mrvkou a velitelem SDH Jindřichův Hradec Lubomírem Beranem se rozběhla soutěž naplno. Jindřichohradecká soutěž je každý rok specifická tím, že  se saje přímo z řeky Nežárky. Čehož se však některé družstva po příjezdu do Dolního Skrýchova lekla. Nikdo však soutěž předem nevzdal. Všech 20 družstev soutěž dokončilo, ať už s časem výborným nebo horším.

Soutěž vyhrálo družstvo z SDH Horní Meziříčko, které se prezentuje výbornými časy na všech soutěžích. Prvenství obhájilo z loňského roku. Na druhém místě skončil SDH Horní Němčice a třetí SDH Zahrádky. Domácí SDH Jindřichův Hradec se umístil na šestém místě a to je v takto silné konkurenci hezké místo !

Vítězové putovního poháru :

dříve Pohár přednosty okresního výboru

2000 - SDHp ŽOS České Velenice

2001 - SDHp ŽOS České Velenice

2002, 2003, 2004 - Vítěz neznámí

nyní Pohár starosty města

2005 - SDH Dolní Pěna

2006 - SDH Studená

Jak už jsme informovali několik týdnů předem, poprvé se na jindřichohradecké soutěži představily i ženy SDH Jindřichův Hradec. Oproti minulému týdnu byly kompletní - všech "7 statečných" . Ve své kategorii byly jediné a před startem bylo jasné, kdo bude vítězem. Nutno ale podotknout, že jejich útok byl velmi povedený a po zásluze si odnesly první místo.

Po soutěži v požárním útoku a po vyhlášení se uskutečnila doplňková soutěž pro zábavu. Štafeta v pojídání klobásy a pití různých tekutin - mléko, džus, pivo, tvrdý alkohol atd. Tato soutěž se  uskutečnila pro pobavení a dobrou cenu.

Výsledky doplňkové soutěže :

  1. SDH Nová Bystřice   3:12
  2. Stánek s občerstvením SDH Jindřichův Hradec   3:39
  3. SDH Dolní Skrýchov   3:43
  4. Nová Bystřice   3:46
  5. SDH Jindřichův Hradec - ženy   3:55
  6. SDH Jindřichův Hradec - muži   Diskvalifikace

Po všech soutěžích, asi v 17:30 hodin začala hrát kapela EMINENCE. V Dolním Skrýchově už moc družstev a lidí nezůstalo. Důvodem nejspíš byly další dvě večerní (pozdně odpolední) soutěže v okolí, na které se družstva rozjela. Ale i přes malý počet lidí si všichni odpoledne a večer užívali.

Jménem všech členů SDH Jindřichův Hradec chci poděkovat všem zúčastněným družstvům, městu Jindřichův Hradec a hlavně sponzorům, kteří přispěli dary do hasičské soutěže "O pohár starosty města Jindřichův Hradec". Seznam sponzorů uvádím na konci článku. Kromě sponzorů děkuji i občanům Jindřichova Hradce, Dolního Skrýchova a samozřejmě i hasičům ze sboru. Hasičská soutěž se vydařila, také díky bohatým cenám, a budeme se těšit na další ročník v roce 2014 !

Seznam sponzorů :

  • Město Jindřichův Hradec
  • Ing. Petr Nouza - Jahodová plantáž Dolní Pěna
  • Pojišťovna ČSOB reprezentant Jiří Pravda
  • HUSQVARNA Jana Dvořáková Jindřichův Hradec
  • Česká Spořitelna a.s. Jindřichův Hradec
  • AGRO - LA spol s.r.o Jindřichův Hradec
  • Pivovar BOHEMIA REGENT a.s. Třeboň
  • Music club MELOUN Nová Bystřice
  • Zemplast s.r.o Nová Bystřice
  • JVPO spol. s.r.o České Budějovice
  • BOHEMIA VITAE a.s. Jindřichův Hradec
  • UDÍRNA - BAR - RESTAURANT Jindřichův Hradec
  • Cukrárna , kavárna U DOSKOČILŮ s.r.o Jindřichův Hradec

 

Fotografie ze soutěžního dne zde

Fotografie z tréninku a úpravy cvičné louky týden před soutěží zde

 

Soutěž v Kunžaku

V sobotu 13. července 2013 se naše hasičky a hasiči zúčastnili hasičské soutěžě v požárním útoku v Kunžaku. Naše smíšené družstvo reprezentovali : Jiří Škrabálek, David Bušta, Lukáš Bušta, Zdeněk Bušta, Petra Bendová, Laura Heřmánková  a Veronika Neradová. Soutěž se konalo dvoukolově, časy z obou kol se sčítaly.

První kolo našim statečným vyšlo lépe a dokončili ho s časem 32,53.

Druhé kolo dopadlo o trochu hůře s časem 37,35.

Po sečtení obou kol vyšel výslednýčas 69,88. Tento čas stačil až na deváté místo z 11 týmů.

Naše družstvo si zaslouží uznání už jen proto, že na soutěž odjelo v takovém složení, ve kterém bylo. Kluci a děvčata si společný útok vyzkoušeli poprvé v pátek před soutěží.

Tréninku se neúčastnila ani celá sedmička. Nutno podotknout, že děvčata na pátečním tréninku vůbec poprvé vyzkoušela "rozhazovanou".

 

Fotografie zde 

 

Soutěž v Deštné

V sobotu 20. července 2013 se naše obě sportovní družstva zúčastnila soutěže v požárním útoku v Deštné. Soutěž byla hlavním programem oslav 135. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Deštná.

Ve 13 hodin vypukly oslavy nástupem soutěžních družstev. Dva naši členové - Dušan Beran, Vladimír Pavlík, se slavnostního nástupu zúčastnili s jindřichohradeckým hasičským praporem. Během nástupu byli oceněni deštenští hasiči za svoji působnost u SDH Deštná.

Tentokrát to byla družstva žen, která zahájila soutěž. Ženy z Drunče svůj útok nedokončily. "Březinské kočky", jak měly na svých tričkách ženy z Březiny, svůj útok dokončily s časem 40,28. Jako třetí se na start připravovaly jindřichohradecké hasičky. Všichni (z Hradce) už tušili, že pokud se něco nezkazí, tak naše holky mohou pomýšlet na první místo. Po startovacím výstřelu mnoho přihlížejících naše děvčata povzbuzovalo, po drobném "zašmodrchání" hadic u rozdělovače a s tím spojených tanečních kreací naše proudařky sestřelily cíl s časem 29,29. A jindřichohradecké hasičky se začaly radovat! Děvčata pro nízký počet museli doplnit dva hasiči - Jiří Škrabálek a Jakub Mužík.

V kategorii mužů bylo přihlášeno 10 týmů. Naši chlapci šli na řadu jako čtvrtí a svůj útok dokončili v nadějném čase 28,91. Dobrý pocit z vydařeného útoku okamžitě zkazil výrok rozhodčího, že naši chlapci budou diskvalifikováni pro špatné sestřelení terče. Po chvíli "ukecávání" rozhodčí přistoupili na opakování útoku. Když několik následujících proudařů z různých týmů sestřelilo cíl stejným způsobem, rozhodčí se rozhodli toto provedení uznat všem. Naši chlapci nakonec obsadili krásné třetí místo!

Soutěž mužů vyhrálo družstvo z Drunče s bezkonkurenčním časem 22,75. Druzí skončili hasiči ze Včelničky s konečným časem 27,28.

Po soutěži se konaly doplňkové soutěže v pivní štafetě a v útoku s občerstvovací přestávkou. Pivní štafety se zúčastnili muži i ženy. I když ženy si z pivní štafety udělaly štafetu vodní. Členové ani jednoho našeho družstva nejsou dobří pijáci a štafetu nevyhráli . Velkou motivací byla lahev Fernetu, která skončila v rukou hasičů z Mnichu.

Do Deštné přivezli svou moderní techniku na prohlídku profesionální hasiči z Jindřichova Hradce. K prohlídce sloužila i historická technika a současná technika SDH Deštná. Pro děti byly připraveny soutěže a skákací hrad. 

autorka tohoto článku: Šárka Michalová

 

Fotografie zde

 

Noční soutěž v Mostech

V sobotu 10. srpna 2013 se sportovní družstvo mužů vydalo na noční soutěž do Mostů. V Mostech se sešlo pouze 7 družstev mužů a žádné ženy. Jak už v této obci bývá zvykem, soutěž se konala dvoukolově. Časy z obou kol se sčítaly. Nakonec se uskutečnilo ještě superfinále.

Právě v Mostech si naši kluci vybrali pořádný kopec smůly. První útok zaběhli s časem 49,16, který byl nejhorší v úvodním kole. Po tomto čase kluci začali skládat zbraně. 

Druhé kolo ovšem začalo tak, jak by ne každý čekal. Časy jednotlivých týmů byly vyšší, než z prvního kola. Naši kluci šli do druhého útoku s odhodláním zaběhnout co nejlepší čas, protože by se po předchozích nezdarech svých soupeřů mohli vyšplhat na vyšší celkové umístění. Čas 34,67 byl druhý nejlepší v druhém kole. Ale po sečtení obou časů naše družstvo skončilo na šestém místě. 

Soutěž vyhrálo družstvo z Valtínova, druzí skončili hasiči ze Zahrádek a třetí příčku si vybojoval Kunžak. 

Superfinále se zúčastnilo 6 týmů, družstvo z Mostů tuto soutěž vynechalo. Jindřichohradeckým se nepovedl ani jeden ze dvou útoků. Superfinále vyhrálo družstvo Zahrádek s časem 32,22.

Jak bývá zvykem, v Mostech panovala velmi dobrá a přátelská nálada.
  

 

autorka tohoto článku: Šárka Michalová

 

Fotografie zde

 

Soutěž v Nové Bystřici

V sobotu 24. srpna se sportovní družstva žen i mužů zúčastnila soutěže v požárním útoku v Nové Bystřici. 

Před zahájením soutěže proběhl slavnostní nástup. Během tohoto nástupu byla bystřickým hasičům předána nová Tatra.

Muži, kteří byli doplněny Lukášem Maryškou ze SDH Dolní Skrýchov, dokončili první útok s časem 40,34. Druhý útok byl zakončen téměř se stejným časem a to 40,44. S těmito časy naši muži vybojovali krásné druhé místo. První místo obsadilo družstvo SDH Zahrádky (časy 30,53; 33,90), třetí skončilo družstvo z Dolního Žďáru.

Ženy měly proti sobě pouze jednoho soupeře, družstvo žen z Dolního Žďáru. Soupeřky našich žen byly v obou kolech vždy o pár vteřin rychlejší. Naše hasičky tak obsadily druhé místo.

Soutěž v Nové Bystřici byla pravděpodobně poslední letošní soutěží.

 

Fotografie zde