Jdi na obsah Jdi na menu

Vyhlášení výsledků Jindřichohradecké hasičské ligy


V sobotu 24. října proběhlo v Horních Němčicích slavnostní vyhlášení druhého ročníku Jindřichohradecké hasičské ligy. Do kulturního domu se sjeli dobrovolní hasiči a hasičky převzít ceny za odvedené výkony v uplynulé sezóně.
 

Ceny předával jednatel ligy Jiří Novák, předseda ligy Vlastimil Sedlák a starosta obce Horní Němčice Lukáš Jíleček a Miroslav Lovětínský.
 

V kategorii žen si pohár za první místo odvezly, v krásných šatech, ženy z Dolního Žďáru. V kategorii mužů zvítězilo družstvo z Horního Meziříčka „A“. Druzí byli hasiči z Horního Pole a třetí místo obsadilo družstvo z Horních Němčic. Z Jindřichova Hradce odjela čtveřice statečných. Jindřichoradečtí dobrovolníci si odvezli diplom a pohár za 11. místo.
 

Po vyhlášení cen v kulturním domě začala zábava. K tanci a poslechu hrála kapela Lubošou.

 

Fotografie zde
 

V posledním kole JHHL jsme vybojovali 3 body


Po několika týdenní pauze se konalo poslední desáté kolo Jindřichohradecké hasičské ligy. Dobrovolní hasiči a hasičky se sjeli do Horní Lhoty u Dolního Žďáru.

 

Po třinácté hodině odpolední se počet účastníků soutěže zastavil na čísle 14. 2 týmy žen a 12 týmů mužů tedy soutěžilo v prvním kole, které patřilo do JHHL.

 

V kategorii žen vyhrály dívky ze Studené (24,84), druhé byly domácí ženy (26,64).

Poslední kolo JHHL vyhráli muži z Horního Meziříčka (18,47), druhý skončil tým z Horních Němčic (18,60) a třetí místo obsadili muži ze Zahrádek (20,19). Jindřichohradečtí chlapci skončili na osmém místě s časem 26,98 a připsali si poslední 3 body do celkového hodnocení Jindřichohradecké hasičské ligy.

 

Po ukončení prvního kola následovala soutěž dětí. V kategorii starší soutěžilo jediné družstvo, tým z Mrákotína (48,46). V kategorii mladší se na prvním a třetím místě umístily děti z Mrákotína. Druhé byly domácí děti.

 

Před kolem o sponzorské ceny na místo dětí přijela nová jindřichohradecká cisternová automobilová stříkačka. Scanii přivezli na ukázku další členové z Jindřichova Hradce. Ti, kteří měli zájem, si nové vozidlo prohlédli.

 

Na startovací listinu druhého kola byla připsána dvě družstva – Plavsko a Malíkov nad Nežárkou. V tomto kole nebyl určený způsob provedení, každý mohl běžet tak, jak nejlíp umí. Vyhráli hoši z Roseše (20,04), druhé skončilo družstvo z Kunžaku (20,16) a třetí místo obsadil Mrákotín (21,21). Jindřichův Hradec obsadil příčku jedenáctou (29,80). Pořadí u žen se prohodilo oproti kolu prvnímu.

 

Náš člen Miroslav Bachorík vypomohl v obou kolech týmu SDH Roseč.
 

Během vyhlášení byli ocenění i nejlepší proudaři a proudařky.

V kádi se tentokrát vykoupal David Bušta, který v neděli 13. slaví své narozeniny.

 

Fotografie zde

 

9. kolo Jindřichohradecké hasičské ligy


V Zahrádkách se v sobotu 15. srpna uskutečnilo 9. (předposlední) kolo Jindřichohradecké hasičské ligy. Na startovací listinu se zapsalo 20 týmů (16 x muži, 4 x ženy), Jindřichohradečtí si vybrali sedmé místo na této listině.

 

Soutěžilo se jako obvykle ve dvou kolech, kdy první bylo zařazeno do JHHL. V kole druhém se soutěžilo o věcné ceny. Naši hoši si odběhli svůj standard v obou kolech s časy 26,25 a 26,55.

 

Deváté kolo JHHL vyhrálo družstvo z Horních Němčic s časem 18,68. Týmy z Horního Meziříčka obsadily následující dvě místa. Tým A se umístil na druhém místě (18,99) a s časem 19,94 tým B obsadil příčku třetí. Tým z Jindřichova Hradce se umístil na hezkém osmém místě.

 

Soutěž o věcné ceny vyhrálo Horní Meziříčko A s časem 17,94, druzí byli kolegové z B týmu (18,27) a třetí příčku vybojovali hoši z Horního Pole (19,72). Hradečtí obsadili místo deváté.

 

Dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce na soutěž odjeli pouze v šesti, požádali o pomoc domácího borce a děkují Marku Augustinovi za pomoc!!! I hradečtí chlapci vypomohli holkám ze Světlé. V prvním kole Milan Mikulec, v kole druhém se k rozdělovači postavil strojník Jiří Škrabálek.

 

Soutěž v Zahrádkách zpestřily tři požární útoky dětí z Panských Dubenek a z Nové Vsi.
 

Z noční soutěže v Mostech stříbrný pohár


V sobotu 8. srpna se v Mostech uskutečnila noční soutěž v požárním útoku. Na startovací listinu se zapsalo šest týmů. Jindřichohradečtí muži vystartovali jako poslední. V prvním kole o poháry doběhli svůj útok s časem 35,63. Jindřichohradeckým se nepovedlo spojit savice napoprvé. Svým výkonem vybojovali  stříbrný pohár. Druhý útok se povedl lépe a hoši si s časem 31,31 doběhli opět pro druhé místo.

Obě kola vyhráli hoši z Panských Dubenek (28,66 a 28,37).

Každý z týmů si z Mostů odvezl mnoho hezkých cen. Jako každoročně zde panovala dobrá nálada a spousta humoru.

Fotografie zde
 

Memoriál Tomáše Čelouda


První srpnovou sobotu se ve Studené konalo již osmé kolo Jindřichohradecké hasičské ligy. Dobrovolní hasiči samozřejmě na soutěž vyjeli také. Než se na místo konání dostali, projeli tři okresy – Jindřichohradecký, Pelhřimovský a Jihlavský, a to kvůli uzavírkám a objížďce, která byla stanovená.
 

Krátce po třinácté hodině začala soutěž, jako každá jiná, nástupem. Všichni přítomní uctili minutou ticha Tomáše Čelouda, který v loňském roce tragicky zahynul.
 

Na startovní listinu se zapsalo celkem 16 týmů, z toho 4 družstva žen.
 

Jindřichohradečtí muži se na startovní čáru postavili jako dvanáctí. Jejich první útok, který byl zařazený do JHHL, měli dobře rozběhnutý. Dokonce to u jindřichohradeckých vypadalo na jeden z nejlepších jejich časů. Bohužel se pravému proudaři nepodařilo včas spojit hadici s proudnicí. Čas se zastavil těsně nad třicítkou, na čase 31,42 a Jindřichův Hradec obsadil 11. příčku – první nebodované místo. Levý proudař, Lukáš Bušta, rozsvítil dotykový terč v čase 24,22 – jeho osobní rekord.
 

První kolo vyhrálo družstvo z Horního Pole s krásným časem 18,46. Druhé místo patřilo Hornímu Meziříčku „A“ (18,61) a třetí skončili hoši ze Zahrádek (18,93).
 

Ve druhém kole o sponzorské ceny si chlapci z Jindřichova Hradce odběhli svůj standart s časem 26,08 a obsadili krásné páté místo. Škoda, že se jim ve druhých kolech daří lépe, než v těch prvních, zařazených do Jindřichohradecké hasičské ligy.
 

První dvě místa ve druhém kolem patřila Hornímu Meziříčku „A“ a „B“. Ceny za třetí místo si odvezli hoši ze Zahrádek.
 

Na soutěži ve Studené se poprvé představilo družstvo žen z Horního Meziříčka. V obou kolech děvčata skončila na krásném druhém místě (28,79 a 25,84).

Milan Mikulec v obou kolech vypomohl děvčatům ze Světlé na rozdělovači.


Fotografie zde

 

Osmé místo v Kunžaku


V sobotu 25. července bylo na programu sedmé kolo Jindřichohradecké hasičské ligy, které se konalo v Kunžaku. Zde se sjelo 13 týmů mužů a jedno družstvo žen, tradičně z Dolního Žďáru.
 

První kolo bylo zařazené do JHHL. Jindřichohradečtí vyběhli jako čtvrtí, kdy se pořadí na startovací listině losovalo. Po drobném zaváhání na rozdělovači dokončili svůj útok s časem 26,58. Jejich výkon stačil na osmé místo.
 

Sedmé kolo JHHL vyhrálo družstvo z Horního Meziříčka A (18,52). Druhé bylo Horní Pole (18,89) a třetí Horní Němčice (19,93). I čtvrté družstvo dokončilo svůj útok pod dvacet vteřin – Zahrádky (19,99).
 

Druhé kolo o sponzorské ceny bylo jako přes kopírák s kolem prvním. Jenom čas byl o vteřinku horší – 27,50 a ten stačil opět na osmé místo.
 

Kolo o sponzorské ceny vyhrálo opět Horní Meziříčko A (19,17) následovali je kolegové z týmu B (19,76) a třetím týmem pořadí bylo družstvo z Horního Pole (19,82).
 

V kádi se, ač nedobrovolně, vykoupal Miroslav Bachorík, který v minulých dnech oslavil své narozeniny.
 

V Kunžaku na soutěži panovala dobrá nálada. Hasiči z Jindřichova Hradce za pomoci hasičů z jiných týmů poskládali hezkou lidskou pyramidu. A kdyby všechny přítomné zajímalo, kam se tak rychle ztrácely nakrájené kusy melouna, zeptejte se jindřichohradeckých chlapců :-) 
 

Fotografie zde
 

Zlato v Horní Pěně


V sobotu 11. července dobrovolní hasiči v Horní Pěně pořádali soutěž v požárním útoku při příležitosti 70. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Horní Pěně. Jelikož Jindřichohradecká hasičská liga měla o tomto víkendu pauzu, vydali se jindřichohradečtí k rybníku Dřevo v Horní Pěně.
 

V Pěně se sjelo 12 týmů, jindřichohradečtí vyběhli jako druzí. Útok dokončili s časem 29,09. Poté čekali do konce soutěže, jak zaběhnou jejich soupeři. Naštěstí pro Jindřichův Hradec žádný z týmů nezaběhl svůj útok pod 30 vteřin. Jediná Pístina ohrozila Hradečáky s časem 29,31. Tato část, požární útok, byla pouze polovina soutěže.
 

Následovala štafeta týmů, ve které se prověřila sportovní zdatnost dobrovolných hasičů. Z každého družstva běželi tři vybraní. Za Jindřichův Hradec běželi M. Bachorík, D. Bušta a L. Bušta. Naši borci zaběhli čas 36,09. Ve štafetách hoši zaběhli třetí nejlepší čas.
 

Časy z obou soutěží se sčítaly. Družstvu z Jindřichova Hradce vyšel sčítáním čas 65,18. Jindřichohradečtí hasiči si při sobotní odpoledni v Horní Pěně vysoutěžili první místo. Nutno podotknout, že rozdíl v soutěžích JHHL a soutěži v Horní Pěně byl značný. Ale i přesto kluci z vyhraného poháru měli velikou radost, vždyť je to první pohár v letošní sezóně.
 

Během soutěží předvedly svůj zásah děti ze Stráže nad Nežárkou. Hasiči hasící hořící dům a záchranáři zachraňují osobu, byli ve věku od 3 do 6 let. Dalším doprovodným programem byl příjezd hasičů z Políkna historickou stříkačkou. Obě představení zhlédl velký počet přihlížejících a ten také všechny účinkující odměnil velkým aplausem.
 

Fotografie zde
 

Na domácí půdě se nedařilo


Sobota 4. července patřila u Sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec požárnímu sportu. Na tuto sobotu si dobrovolníci naplánovali soutěž – O pohár starosty města Jindřichův Hradec. Následovalo V. kolo Jindřichohradecké hasičské ligy, do které jsou jindřichohradečtí dobrovolní hasiči přihlášeni letos poprvé. Už v 8 hodin ráno se sešli členové v klubovně, aby obě soutěže připravili. Loupání brambor na přípravu bramboráku, stavění stanů, vyměření dráhy, převoz všech věcí do D. Skrýchova provázely zvyšující se teploty, které se během dnů vyšplhaly velmi vysoko.
 

Od 11 hodin byla v plánu soutěž v  požárním útoku „O pohár starosty města“. Soutěž je vyhlášená sáním z řeky Nežárky, jež je charakteristické právě pro toto místo. Tradice byla ohrožená nedostatkem vody, ale dobrovolníkům se povedlo zvýšit hladinu řeky menšími úpravami. Do této soutěže, kde se neplatilo startovné, se přihlásilo deset týmů. Soutěž krátce po 11. hodině zahájil starosta města – Ing. Stanislav Mrvka a plk. Ing. Jan Všetečka z ÚO Jindřichův Hradec. První na startovní čáru nastoupili domácí borci. S konečným časem 38,75 však ihned po dokončení útoku věděli, že nemohou pomýšlet na stupně vítězů. U chlapců bylo vidět zklamání, vždyť na trénincích měly časy pod 35 vteřin. Po jindřichohradeckých dobrovolných hasičích pokračovalo dalších 9 týmů. Většina týmů svůj útok dokončila, často bez větších komplikací. Čtvrtý tým pořadí – SDH  Polště, byl diskvalifikovaný pro porušení pravidel. Horní Pole se soutěže v Dolním Skrýchově, pořádané SDH Jindřichův Hradec, zúčastnilo vůbec poprvé. Hoši i přes drobné problémy útok dokončili a s nejvyšším časem (71,78 ) jim zůstal úsměv na tváři.

Pohár starosty města Jindřichův Hradec si odvezla, stejně jako v loňském roce, Kasalova pila s časem 35,18. Druhé místo patřilo SDH Dolní Skrýchov (35,88) a třetí SDH Vydří (36,28). Domácí tým z Jindřichova Hradce obsadil příčku šestou. Ceny předal starosta města Ing. Stanislav Mrvka a plk. Ing. Jan Všetečka. Přidala se i místostarostka Ing. Petra Blížilová.


O pohár starosty města Jindřichův Hradec - fotografie zde
 

Od 15 hodin začalo V. kolo Jindřichohradecké hasičské ligy. Soutěž zahájil místostarosta Ing. Bohumil Komínek. Na startovní listinu se zapsalo 12 týmů mužů a 2 týmy žen.


Soutěž začaly týmy žen, z nichž vyhrály ženy z Dolního Žďáru (27,55) a druhé byla děvčata ze Studené (29,94).


Soutěž mužů zahájili jindřichohradečtí. Po komplikacích na pravém proudu se časomíra zastavila s časem 30,78. I v této soutěži většina týmů dokončila svůj útok bez problémů. V. kolo JHHL vyhrálo družstvo z Horního Meziříčka „A“ (19,15), druhé bylo Horní Pole (19,41) a třetí Kunžak (19,50). Krásný čas měly i Horní Němčice na čtvrtém místě (19,61). Domácí hasiči obsadili příčku dvanáctou.

Ceny předal místostarosta Ing. Bohumil Komínek.


Dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce děkují SDH Panské Dubenky za zapůjčení a obsluhu časomíry. 


V. kolo JHHL - fotografie zde


SDH Jindřichův Hradec děkuje všem sponzorům, kteří přispěli svými dary do soutěže.
 

Z Meziříčka bez bodu 


V pátek 3. července se v Horním Meziříčku konala soutěž v požárním útoku. Na této soutěži nechyběli ani muži z Jindřichova Hradce, kteří jsou poprvé letos přihlášeni do Jindřichohradecké hasičské ligy.
 

Po krátkém nástupu zahájila soutěž děvčata. V Meziříčku se na startovní čáru postavilo šest týmů složené z něžného pohlaví.
 

Po ženách pokračovali hoši. 18 týmů mužů hovoří o prestiži  a oblíbenosti soutěže v této obci. Jindřichohradečtí muži vyběhli jako patnáctí. Jejich první útok se nepovedl dle představ a po menším zaváhání na béčkách, kdy nedošlo k včasnému spojení hadic, se časomíra zastavila a ukazovala čas 34,08. V kole o sponzorské dary tři týmy nedokončili a pouze jeden tým měl horší čas než Hradečáci. Jindřichův Hradec tak skončil na 14. místě. První kolo vyhrály Horní Němčice „B“ s časem 18,94. Druhé skončilo domácí Meziříčko (20,46) a třetí Zahrádky (22,12).
 

Druhé kolo, které začalo po  setmění, bylo zařazeno do Jindřichohradecké hasičské ligy. Po děvčatech opět pokračovali hoši. Jindřichohradečtí požádali o posun ve startovní listině, jelikož následující den pořádali svoji soutěž a proto potřebovali odjet dřív. Chlapcům druhý útok vyšel bez komplikací a ten dokončili s časem 25, 51. Tento čas je opět zlepšením v JHHL a jejich nejlepším časem zaběhnutým v lize. Bohužel pro ně, tento čas stačil na první nebodované místo, na 11. místo v JHHL.
 

Vítězství si na své konto připsali hoši z Horního Pole (19,40), druhé a třetí místo obsadili domácí – áčko (19,60) a následně béčko (20,12).


Fotografie zde
 

V Mostech další zlepšení

Poslední červnovou sobotu se uskutečnilo třetí kolo Jindřichohradecké hasičské ligy. Toto kolo se konalo v Mostech. Za proměnlivého počasí vyjeli i Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči na tuto soutěž, která je mezi Hradečáky velmi oblíbená. V Mostech se sešlo 12 týmů, z toho dva týmy žen.
 

Soutěž začala útoky patřící do JHHL. Dobrovolníci z Jindřichova Hradce se na startovní čáru postavili jako čtvrtí. Útok jim vyšel bez problémů a konečný čas 26,22 je průměrným časem, který jindřichohradečtí zabíhají. Tento čas zajistil krásné páté místo v JHHL. Toto umístění je opět nejlepší v lize a Hradečáci se postupně zlepšují a sbírají na své konto body do celkového hodnocení. Po třetím kole mají jindřichohradečtí dobrovolní hasiči na svém kontě 10 bodů.
 

Pořadí prvního kola:

1.místo – Horní Pole (19,78)
2.místo – Horní Meziříčko (21,92)
3.místo – Zahrádky (24,96)
5.místo – Jindřichův Hradec (26,22)
 

Ve druhém kolo se soutěžilo o věcné ceny. Druhé kolo jindřichohradečtí hasiči nezaběhli bez chyby, avšak čas 27,88 nebyl špatný. I přes horší čas z prvního kola hoši obhájili páté místo.
 

Pořadí druhého kola:

1.místo – Horní Meziříčko (22,24)
2.místo – Horní Pole (22,45)
3.místo – Kunžak (23,23)
5.místo – Jindřichův Hradec (27,88)
 

Každé kolo ukončil požární útok dětí z Mostů. Na soutěži jako každoročně vládla dobrá nálada.
 

Fotografie zde
 

První body z Horního Pole

 

V sobotu 20. června vyjelo sportovní družstvo mužů na noční soutěž do Horního Pole. Na startovní listinu se zapsalo 12 týmů mužů a 3 družstva žen.


Po nástupu začala soutěž kolem o sponzorské ceny. Jindřichohradečtí hoši se na startovní čáru postavili jako třináctí. A toto startovní číslo jim přálo. Útok se chlapcům povedl a s časem 26,14 si zajistili hezké páté místo.


Pořadí prvního kola:

1. místo – Horní Meziříčko (18,50)
2. místo – Horní Pole (19,41)
3. místo – Putimov (22,47)
5. místo – Jindřichův Hradec (26,14)

 

Druhé kolo zařazené do Jindřichohradecké hasičské ligy začalo až po setmění. Od počátku tohoto kola se nedařilo. Družstva své útoky kazila, chybovala a některá ani nedokončila. Naši borci téměř na konci soutěže věděli, že když svůj útok zaběhnou a v klidu ho dokončí, jako v kole prvním, musí uspět. Dokonce mohli pomýšlet i na „bednu“. Jenže… co nikdo z jindřichohradeckých nechtěl, útok se nepovedl. Levý proudař se před terčem prvně prolétl, když s ním zamával tlak v hadici, pravý proudař čekal několik vteřin na vodu, kdy rozdělovač nezvládl svoji pozici. Po rozsvícení obou terčů se časomíra zastavila s časem 37,76. Tímto časem si hoši vysoutěžili osmé místo. I přesto, že mohli pomýšlet na vyšší příčky, byli nakonec spokojení. Umístění z Horního Pole je jejich nejlepší v lize, na své konto si připsali první tři body.
 

Pořadí druhého kola:

1. místo – Horní Němčice (22,52)
2. místo – Zahrádky (23,73)
3. misto – Horní Pole (26,58)
8
. místo – Jindřichův Hradec (37,76)
 

Fotografie zde
 

Soutěž v Horních Němčicích
 

V sobotu 6. června se sportovní družstvo mužů zúčastnilo noční soutěže v Horních Němčicích. Po zahajovací velikonoční soutěži se v Němčicích odehrálo první kolo Jindřichohradecké hasičské ligy.
 

Soutěž začala po úvodním slovu starosty obce Lukáše Jílečka. V 19 hodin jako první vyběhly domácí ženy z Horních Němčic. Kategorie žen byla obsazena třemi týmy. Vyhrály ženy z Horních Němčic  (28,82), druhé bylo družstvo z Dolního Žďáru (33,55) a třetí Studená (33,58).
 

Po ženách nastoupila kategorie mužů. Tuto část zahájily opět domácí H. Němčice. Následovaly další a další týmy. Jindřichohradečtí hasiči na startovací listině obsazovali poslední, patnáctou příčku. V silné konkurenci, kde většina týmů měla své stroje silnější, dobrovolní hasiči dokončili útok s časem 26,20 (10. místo). Kolo o sponzorské ceny vyhrálo družstvo z Horního Meziříčka „A“ s neuvěřitelným časem 17,84. Druhé místo obsadilo Horní Meziříčko „B“ s časem 20,12, třetí příčka patřila Kališti 21,00.
 

Druhé kolo, kolo Jindřichohradecké hasičské ligy, začalo po setmění ve 22 hodin. Tuto soutěž opět zahájily ženy a následovali muži. Ve druhém kole už se nedosahovalo takových časů jako v prvním kole.
 

Požární útok JHHL v kategorii žen vyhrály opět ženy z Horních Němčic (27,95). Druhý byl Dolní Žďár (41,10) a třetí skončila Studená, kdy se děvčatům zamotala hadice, s časem 125,70.
 

V kategorii mužů do Jindřichohradecké hasičské ligy si první vítězství připsali hoši z Markvarce s časem 20,90. Druhý byl tým z Pacova (21,09) a třetí Horní Pole (21,35). Hradečtí hoši si po menší kolizi, kdy se rozpojily hadice pravému proudu, připsali čas 41,11. Tento čas stačil až na 11. místo.
 

Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči do druhého kola půjčili svoji mašinu týmu Valtínova. Ač tento tým je zvyklý na silnější stroj, Valtínovští se zachovali sportovně a Hradečákům darovali jednu ze svých cen -  krabici piva.
 

Po vyhlášení výsledků starosta obce vylosoval tým, který si navíc odvezl soudek piva. Radost ze zlatavého moku měli hoši z Dolního Žďáru.
 

Do hradeckého týmu se po delší odmlce vrátil Tomáš Müller. První soutěž si za Jindřichův Hradec odběhl Michal Ambrož.


Fotografie zde

 

Velikonoční soutěž ve Zdešově zahájila sezonu 
 

Po několika týdenní natěšenosti a několika trénincích se v sobotu 4. dubna vydali jindřichohradečtí dobrovolní hasiči na letošní první hasičskou soutěž, a to na velikonoční do Zdešova. V této vesnici se na třetím ročníku sešlo 66 družstev.
 

Soutěž zahájilo v 11 hodin dopoledne domácí družstvo mužů – Zdešov. Po něm následovaly dva nedokončené útoky a Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči se na startovní čáru postavili jako čtvrtí. Po loňském nedokončeném útoku byl pro letošek cílem útok dokončit a tento cíl byl splněn s časem 29,25. Hradečáci do Zdešova mezi velmi silnou konkurenci nejeli zvítězit, ale zúčastnit se a příjemně strávit den. To se vyplnilo i díky počasí, které několik dní předem nevypadalo slibně, sobota byla převážně slunečná, i když s nižšími teplotami.
 

Do Zdešova se sportovním týmem odjelo několik členů navíc. Fanoušky potřebuje přece každý. Na místo dění se dostavil i velitel – Lubomír Beran, který shlédl útok svých svěřenců a několik dalších. O něco později přijel i místostarosta města Ing. Bohumil Komínek, který pozdravil Jindřichohradecké hasiče.
 

V 17 hodin začalo vyhlášení soutěže v místním kulturním domě.

V kategorii žen soutěžilo 12 týmů. Zvítězily hasičky z Nové Včelnice (19,28), druhé byly Mydlovary (20,16) a třetí místo obsadily dobrovolnice ze Zhoře u Tábora (22,34).

Kategorie mužů byla početnější, zúčastnilo se 54 týmů. Zlatý pohár si odvezl  SDH Slapy (15,46), druhé místo patřilo SDH Žďár (15,58) a třetí skončili dobrovolníci z Bohdalína (16,18). Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči obsadili 42. místo.

Následovalo vyhlášení individuálních úspěchů. Nejrychlejší proudařka byla z Mydlovar, cena v kategorie košařky zůstala doma – ve Zdešově. U mužů zvítězil na pozici košaře hasič z Rudolce a nejrychlejším proudařem se stal dobrovolník ze SDH Slapy.

 

Fotografie zde