Jdi na obsah Jdi na menu

V posledním kole JHHL jsme vybojovali 4 body

Po několika týdenní pauze se 8. září konalo poslední jedenácté kolo Jindřichohradecké hasičské ligy. Dobrovolní hasiči a hasičky se sjeli do Horní Lhoty u Dolního Žďáru.

Po třinácté hodině odpolední se počet účastníků soutěže zastavil na čísle 21. 7 týmů žen a 14 týmů mužů tedy soutěžilo v prvním kole, které patřilo do JHHL.

V kategorii žen vyhrály dívky z Horního Pole (20,24), druhé byly domácí ženy (20,62) a třetí skončili dívky ze Zahrádek (29,93).

Poslední kolo JHHL vyhráli muži z Mrákotína (17,73), druhý skončil tým z Horního Meziříčka A (17,84) a třetí místo obsadili muži z Horního Pole (18,41). Jindřichohradečtí chlapci skončili na sedmém místě s časem (23,04) a připsali si poslední 4 body do celkového hodnocení Jindřichohradecké hasičské ligy.

Po ukončení prvního kola následovala soutěž o Pohár starostky obce.

V tomto kole nebyl určený způsob provedení, každý mohl běžet tak, jak nejlíp umí. Vyhráli hoši z Panských dubenek (19,71), druhé skončilo družstvo z Polště (19,88) a třetí místo obsadil Kunžak (20,14). Jindřichův Hradec obsadil sedmou příčku (21,69).

Pořadí u žen se prohodilo oproti kolu prvnímu. Vyhráli ženy z Mrákotína (22,60) druhé skončilo družstvo ze Zahrádek (24,92) a třetí místo odsadili domácí ženy (25,59)

Během vyhlášení byli ocenění i nejlepší proudaři a proudařky.

V kádi se tentokrát vykoupal Zdeněk Bušta, který v sobotu 8. září slavil své narozeniny. V kádi na konec skončil i jeho syn Lukáš Bušta, kterého za nedlouho čeká svatba.

Memoriál Tomáše Čelouda

V sobotu 11.srpna se ve Studené konalo již deváté kolo Jindřichohradecké hasičské ligy. Dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce samozřejmě na soutěž vyjeli také.

Krátce po třinácté hodině začala soutěž, jako každá jiná, nástupem. Všichni přítomní uctili minutou ticha Tomáše Čalouda, který v roce 2014 tragicky zahynul.

Na startovní listinu se zapsalo celkem 22 týmů, z toho 8 družstva žen.

Jindřichohradečtí muži se na startovní čáru postavili jako sedmnáctí. Jejich první útok, který byl zařazený do JHHL, měli dobře rozběhnutý. Dokonce to u jindřichohradeckých vypadalo na jeden z nejlepších jejich časů. Bohužel po malém zaváhání pravého proudaře se čas zastavil na 24,19 a Jindřichův Hradec obsadil 9. příčku. Jindřichohradečtí si tak vybojovali dva body v JHHL. Levý proudař, Lukáš Bušta, rozsvítil dotykový terč v čase 21,76.

První kolo vyhrálo družstvo z Horního Pole s krásným časem 17,96. Druhé místo patřilo Hornímu Meziříčku „B“ (18,50) a třetí skončili hoši ze Zahrádek (18,83).

Z žen vyhrálo družstvo z Horního Pole s časem 21:34. Druhé místo patřilo ženám z Dolního Žďáru (21:41) a třetí skončili ženy ze Zahrádek (22:00).

Ve druhém kole o sponzorské ceny si chlapci z Jindřichova Hradce odběhli svůj zatím nejlepší čas v letošní sezoně s časem 21,01 a obsadili krásné páté místo. Škoda, že se jim ve druhých kolech daří lépe, než v těch prvních, zařazených do Jindřichohradecké hasičské ligy.

První místo ve druhém kolem patřila Hornímu Meziříčku „A“ s časem 17:31. Druhé místo patřilo družstvu z Horního Pole (17:91). Ceny za třetí místo si odvezli hoši z Horních Němčic (18:05) .

První místo ve druhém kole patřilo ženám z Dolního Žďáru s časem 21:10. Druhé místo patřilo ženám z Mrákotína (21:20). Ceny za třetí místo si odvezli ženy z Telče (22:42).

Fotografie zde

Oslavy 110. výročí založení SDH Záhoří

V sobotu 4. srpna probíhaly na návsi v obci Záhoří oslavy 110. výročí založení SDH Záhoří. Po celou sobotu byl připraven bohatý kulturní a společenský program.

Celé oslavy byly zahájeny již v pravé poledne, a to uvítáním hostů a hasičských sborů. Poté byl slavnostní nástup a proběhla ukázka automobilové plošiny z HZS JčK ÚO Jindřichův Hradec. Po ukázce už přišla na řadu soutěží v netradičním požárním sportu. Naše soutěžní družstvo obsadilo krásné 1. místo.

Po soutěži pokračoval program ukázkou historické a novodobé techniky. Návštěvníci mohli shlédnout tu nejstarší ruční džberovou stříkačku, historické motorové stříkačky a nejmodernější techniku. Proběhla ukázka hašení vozidla kterou provedla jednotka SDH města Jindřichův Hradec. Největší úspěch však měl zásah mladých hasičů ze Záhoří, kteří byli přizvání k vyřešení hořícího domku (hospůdky) a i s tím si hravě poradili.

Po úplném konci přišlo na řadu vyhlášení soutěže a předání pamětních medailí.

Večer přišla na řadu taneční zábava v podání skupiny Maraton.

Fotografie zde

Vítězný pohár z Horní Pěny 

V sobotu 28.srpna se v obci Horní Pěna uskutečnila soutěž v požárním útoku. Na startovní listinu se zapsali pouze čtyři týmy. Jindřichohradečtí muži vystartovali třetí. Poté čekali do konce soutěže, jak zaběhnou jejich soupeři. naštěstí pro Jindřichův Hradec žádný z týmů nezaběhl svůj útok pod 26:56 vteřin. Tato část, požárního útoku, byla pouze polovina soutěže.

Po 15 minutové přestávce následovalo druhé kolo soutěžních týmů. Ve druhém kole se Jindřichohradečtí muži zlepšili a skončili s krásným časem 22:64 vteřin. Tento čas je vyhoupl na první příčku. Časy z obou soutěží se nesčítaly jako tomu bylo v předchozích soutěžích. Bral se pouze nejlepší čas soutěžního týmu.

Po ukončení soutěže předvedly svůj zásah malý děti - Soptíci z Hamru. Předvedli ukázku nehody dvou motocyklistů. Hasiči odklízející nehodu a záchranáři zachraňují dvě osoby, byli ve věku od 3 do 6 let. Dalším doprovodným programem byl příjezd profesionálních hasičů z Jindřichova Hradce s automobilovým žebříkem . Obě představení zhlédl velký počet přihlížejících a ten také všechny účinkující odměnil velkým aplausem.

Poté přišla na řadu doplňková soutěž ve které se prověřila sportovní zdatnost dobrovolných hasičů. Doplňková soutěž z názvem Lachtanyjáda. Soutěž spočívala v tom, že soutěžící přejede natažené lino polité vodou s jarem na madraci zabalené v igelitu a cestou zpět vypije panáka alkoholu. Z každého družstva běželi tři vybraní. Za Jindřichův Hradec běželi Bludišťáci v podání - Z. Bušta, D. Bušta a L. Bušta.V této doplňkové soutěži hoši obsadili třetí nejlepší čas.

Jindřichohradečtí hasiči si při sobotní odpoledni v Horní Pěně vysoutěžili první místo. Ale i přesto kluci z vyhraného poháru měli velikou radost a došlo i na hromadné koupání v kádi.

Fotografie zde

Osmé místo v Horním Meziříčku

Dne 5. července 2018 se v Horním Meziříčku konala noční hasičská soutěž v požárním útoku. Na této soutěži nechyběli ani muži z Jindřichova Hradce.

Po krátkém nástupu v 19 hodin byla zahájena soutěž. V Horním Meziříčku se na startovní čáru postavilo osm týmů žen a sedmnáct týmů mužů. Sedmnáct týmů mužů hovoří o prestiži a oblíbenosti v této obci.

První kolo začalo Jindřichohradeckou hasičskou ligou. Jindřichohradečtí muži vyběhli jako čtrnáctí. Chlapům útok vyšel bez komplikací a ten dokončili s časem 22:85. Tento čas jim zajistil 8. místo v JHHL.

Vítězství si na své konto připsali muži z Horního Pole s časem 17:60, druhé místo obsadili muži z Horních Němčic s časem 19:14 a třetí místo patřilo mužům z Markvarce s časem 20:07.

Z žen první místo obsadily ženy z Horního Pole, druhé místo obsadily ženy z Dolního Žďáru a třetí místo patřilo ženám z Horních Němčic.

Druhé kolo, které začalo po setmění, bylo o sponzorské dary. Opět Jindřichohradečtí muži vyběhli jako čtrnáctí. Jejich druhý útok se nepovedl dle představ a po zaváhání na béčkách, kdy nedošlo k včasnému spojení hadic, se časomíra zastavila a ukazovala čas 60:83. V kole o sponzorské dary jeden tým nedokončil. Jindřichův Hradec tak skončil na 16. místě.

Druhé kolo vyhráli opět muži z Horního Pole s časem 18:71, druhé místo obsadili muži z Kunžaku s časem 19:29 a třetí skončili muži ze Zahrádek s časem 19:31.

Třetí místo v Buku

Dne 30.června 2018 jsme se jeli ještě zúčastnit soutěže v požárním sportu. Byli jsme pozváni do Buku, kde tamější dobrovolní hasiči uspořádali soutěž. Sjelo se 7 družstev. Naši chlapci nastoupili hned jako první startující družstvo. Chlapci do soutěže vyběhli s krásně předvedeným útokem, ale jelikož nešel jeden z terčů byl útok ukončen a přehodnocen k opakovanému startu. Po odběhnutí domácího družstva z Buku šli naši chlapci opět na start s tím, že by útok mohli zopakovat. Nakonec chlapcům to klaplo ještě lépe a ukončili útok s časem 28:35. Podotknout můžeme i to, že byly terče nástřikové tak chlapci předvedli pěkný čas i s tím, že zkušeného strojníka Jiřího Škrabálka na této soutěži zaskočil Jaroslav Neubauer.

Zvítězilo družstvo mužů z Vydří, druhý skončili muži z Horního Meziříčka a třetí skončili muži z Jindřichova Hradce.

Jelikož se tam všem soutěžním týmům dost líbilo a chtěly si užít více zábavy přišlo domácí družstvo po dohodě s ostatními soutěžícími týmy s nápadem udělat druhé kolo. Druhé kolo se běželo o ceny a bylo to bráno jako ,,sranda mač,,, a to tak, že každý mohl běžet jak chtěl. Třeba bos, smíšené družstvo z různých týmů, bez přileb atd... Naše družstvo bylo smíšené s muži z Buku.

I když naše družstvo bylo smíšené tak skončilo na pěkném druhém místě.

Po skončení celé soutěže následovala večerní zábava. K tanci a zábavě hrála skupina SCARLET.

Fotografie zde

O pohár starosty města Jindřichův Hradec a Memoriál Václava Sedláčka

Sbor dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec uspořádal dne 30.6.2018 od 13,00 hodin v místní části Dolní Skrýchov na louce při pravém břehu řeky Nežárky soutěž v požárním útoku. Soutěž byla dvoukolová, kdy první kolo bylo „O pohár starosty města Jindřichův Hradec“ a druhé kolo „Memoriál Václava Sedláčka“.

Soutěž hradeckých dobrovolných hasičů bývala jedinečná tím, že v prvním kole nesáli vodu z kádě, ale přímo z řeky Nežárky. Letošní soutěž byla nová tím, že obě dvě kola byla provedena sáním z kádě.

Na soutěž přijelo celkem 10 družstev, při nástupu byla minutou ticha uctěna vzpomínka na pana Václava Sedláčka. V prvním kole „O Pohár starosty města Jindřichův Hradec“ vyhrálo družstvo z Horního Pole s časem 30,43 s, druzí skončilo družstvo z Mrákotína s časem 32,87 s, třetí bylo družstvo  z Horního Meziříčka s časem 37,30 s.  Hodnotné ceny předal starosta města Ing. Stanislav Mrvka s místostarostkou Ing. Petrou Blížilovou.

Do druhého kola nastoupily družstva ve stejném pořadí, kdy první skončili opět hasiči z Horního Pole s časem 31,52 s, druzí opět hasiči z Mrákotína s časem 40,34 s a třetí bylo družstvo z Kasalovy pily s časem 43,34. Domácí družstvo skončilo v tomto kole na čtvrtém místě s časem 44,68 s. Ceny předal společně se starostou sboru panem Jaroslavem Chalupským, velitelem jednotky Lubomírem Beranem Václav Sedláček ml.

Počasí se vydařilo, nálada byla výborná, občerstvení bylo zajištěno.

Fotografie zde

Třetí místo z Kardašovy Řečice

V sobotu 16. června se sportovní družstvo SDH města Jindřichův Hradec vydalo na soutěž do Kardašovy Řečice.

Soutěž se konala na fotbalovém hřišti, kam se sjelo 13 týmů mužů, 3 týmy žen a 8 týmů dětí. Soutěž byla zahájena po 15. hodině nástupem družstev.

Maratón požárních útoků odstartovaly děti a následovala i tradiční doplňková soutěž v limonádové štafetě.

Po té se již na startovní čáru postavili první muži, soutěž zahájili domácí. Jindřichohradečtí chlapci se na start postavili jako dvanáctí. Hoši si věřili a tak chtěli ukázat krásný výsledek. Všechny týmy překvapili tím, že šli do soutěže s tím, že poběží pomocí rozhazování hadic, což jiné týmy běhaly s pomocí roztahování hadic (tak zvaně huráčko). Družstvu z Jindřichova Hradce se zadařilo a svůj útok dokončili s časem 26:26 vteřin, tento čas stačil na krásné třetí místo. I u mužů se konala doplňková soutěž - pivní štafeta. V této soutěži jindřichohradečtí borci skončili na pátém místě.

Konečné pořadí soutěže mužů :

1. SDH Přehořov  23:84

2. SDH Polště  25:33

3. SDH Jindřichův Hradec  26:26

4. SDH Lodhéřov  26:73

5. SDH Kardašova Řečice  27:09

6. SDH Frahelž  27:52 

7. SDH Klenovice  28:41

8. SDH Klenov  28:72

9. SDH Záhoří  31:19

10. SDH Mnich  31:72

11. SDH Drahov  34:57

12. SDH Arnultovice  36:85

13. SDH Lžín  37:62

Konečné pořadí soutěže žen :

1. SDH Klenovice  29:15

2. SDH Polště  29:88

3. SDH Drahov 40:00

Chlapce i přes celoodpolední náladu nic nezastavilo a oslavu si naplno užívali. Poté se sportovní družstvo odjelo podívat na noční soutěž Jindřichohradecké ligy do Horního Pole.  

Fotografie a video zde

Čtvrté místo z Vydří

V sobotu 2.června se sportovní družstvo SDH města Jindřichův Hradec zúčastnilo soutěže ve Vydří. Soutěže se zúčastnilo 12 týmů mužů a tři týmy dětí. 

Soutěž zahájili domácí s výsledným časem 20:83 a delší dobu si drželi prvenství než nastoupilo v pořadí desáté startovní družstvo z SDH Polště. Muži z Polště zaběhli výborný čas 18:72 a to je dostalo na první příčku. I Jindřichohradečtí se snažili, ale nakonec skončili na krásném čtvrtém místě s časem 21:36. Škoda 18 sekund a Jindřichohradečtí borci se mohli umístit na bronzové příčce, kde skončili muži z SDH Stajka s časem 21:19.

Součástí soutěže byla i doplňková soutěž v nafoukání balónků. Soutěž spočívala v tom, že tříčlenná družstva nafouknou balónek až do úplného prasknutí. Čas se zastavil až poslednímu z trojice praskl balónek. Za SDH Jindřichův Hradec nastoupili - Lukáš Bušta, David Bušta a Miroslav Bachorík. Chlapci se snažili, ale Lukášovi Buštovi ne a ne balónek prasknout. První prasknutí zvládl Miroslav Bachorík následován Davidem Buštou. 

Výsledky soutěže :

1. SDH Polště - 18:72

2. SDH Vydří - 20:53

3. SDH Stajka - 21:19

4. SDH Jindřichův Hradec - 21:36

5. SDH Plavsko - 23:30

6. SDH Old Boys - Vydří - 31:24

7. SDH Mnich - 31:43

8. SDH Roseč I. - 32:22

9. SDH Buk - 37:72

10. SDH Políkno - 38:86

11. SDH Horní Pěna - 51:61

12. SDH Roseč II. - Nedokončeno

Děti :

1. SDH Roseč I. - 29:59

2. SDH Roseč II. - 31:58

3. SDH Plavsko - 19:44

Fotografie zde

V prvním kole JHHL jsme vybojovali 5 bodů
V Panských Dubenkách začala v sobotu 26. května Jindřichohradecká hasičská liga. Již popáté v ní změřili síly týmy dobrovolných hasičů a hasiček nejen z Jindřichohradecka, ale i ze sousední Vysočiny. A právě na Vysočině v Panských Dubenkách nový ročník soutěře v sobotu po 13 hodině odstartoval. Obhajovat celkové prvenství z loňského roku byli muži z Horního Meziříčka a ženy z Dolního Žďáru.
Zdroj: https://jindrichohradecky.denik.cz/hasici/hasicum-zacina-jindrichohradecka-liga-20180523.html

Po třinácté hodině odpolední se počet účastníků soutěže zastavil na čísle 24. 7 týmů žen a 17 týmů mužů tedy soutěžilo v prvním kole, které patřilo do JHHL.

V kategorii žen vyhrály dívky z Horního Meziříčka (21,89), druhé byly ženy z Mrákotína (22,18) a třetí skončili ženy z Dolního Žďáru (22,67).

První kolo JHHL vyhráli muži z Horního Meziříčka ,,A,, (17,38), druhý skončil tým z Horního Meziříčka ,,B,, (19,70) a třetí místo obsadili muži ze Zahrádek (20,17). Jindřichohradečtí chlapci skončili na šestém místě s časem 22,92 a připsali si 5 bodů do celkového hodnocení Jindřichohradecké hasičské ligy.

Před kolem o sponzorské ceny následovala soutěž dětí a ukázka hasičských veteránů.

Na startovací listinu druhého kola bylo připsáno družstvo z Kaliště. V tomto kole byl určený způsob provedení a to nabírání.  Jinak útok byl proveden v libovolném stylu - rozhoz, roztah.

Vyhráli muži z Horního Meziříčka (19,30), druhé skončilo domácí družstvo z Panských Dubenek ,,A,, (20,04) a třetí místo obsadili Zahrádky (20,26). Jindřichův Hradec obsadil příčku dvanáctou (23,98).

Pořadí u žen se prohodilo oproti kolu prvnímu. Vyhráli ženy z Dolního Žďáru (24,79) druhé skončili ženy z Telče (24,92) a třetí místo obsadili ženy z Mrákotína (27,40).

Fotografie a video zde