Jdi na obsah Jdi na menu

Na domácí půdě třetí a druhé místo

Sbor dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec uspořádal dne 5. července 2019 od 13,00 hodin v místní části Dolní Skrýchov na louce při pravém břehu řeky Nežárky soutěž v požárním útoku. Soutěž byla dvoukolová, kdy první kolo bylo „O pohár starosty města Jindřichův Hradec“ a druhé kolo „2. ročník Memoriálu Václava Sedláčka“.
Soutěž hradeckých dobrovolných hasičů bývala jedinečná tím, že v prvním kole nesáli vodu z kádě, ale přímo z řeky Nežárky. Letošní soutěž byla stejná,jakož už to v loňském roce a to, že obě dvě kola byla provedena sáním z kádě. 
Na soutěž přijelo celkem 7 družstev mužů a 2 družstva žen. V prvním kole „O Pohár starosty města Jindřichův Hradec“ vyhrálo družstvo z Mrákotína s časem 34,17 s, druzí skončilo družstvo z Horního Pole s časem 36,68 s, třetí bylo domácí družstvo z Jindřichova Hradce s časem 37,09 s. Z žen vyhrálo družstvo z Horního Pole s časem 28,00 s, druhé skončilo družstvo z Mrákotína s časem 32,69 s. Hodnotné ceny předal starosta města Ing. Stanislav Mrvka. 
Do druhého kola nastoupily družstva ve stejném pořadí, kdy první skončili hasiči z Horního Pole s časem 41,33 s, druzí skončili domácí hasiči z Jindřichova Hradce s časem 42,77 s a třetí bylo družstvo z Mrákotína s časem 49,37. Ceny předal společně s velitelem jednotky Lubomírem Beranem a Kateřinou Svobodovou i Václav Sedláček ml. 
Novinkou bylo i předání cen za nejrychlejší rozdělovač či nejrychlejší proudař.
Cenu za nejrychlejší rozdělovač vyhrál nováček soutěžního týmu z domácího družstva SDH Jindřichův Hradec Vojta Víteček. 
Cenu za nejrychlejšího proudaře vyhrál Lukáš Bušta z domácího družstva SDH Jindřichův Hradec.
Kolegové ze soutěžního družstva SDH Jindřichův Hradec jsou právem hrdi, že mezi sebou mají tak vynikající kolegy jak na rozdělovači tak i na proudu. Ještě jednou chlapi, moc gratulujeme. 
Počasí se vydařilo, nálada byla výborná, občerstvení bylo zajištěno.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem zúčastněním družstvům, které přijeli na naší soutěž do Dolního Skrýchova.

Velké poděkování si především zaslouží i níže napsaní sponzoři, která nám přispěli, ať už peněžními dary anebo věcnými dary a podpořili tak tím naší soutěž. Ještě jednou moc děkujeme.

Sponzoři naší soutěže :

Město Jindřichův Hradec
Energetické centrum s.r.o Otín
JVPO s.r.o České Budějovice
Zemplast s.r.o Nová Bystřice
Služby města Jindřichův Hradec s.r.o
Štěpán Chytka, Nová Bystřice
Truhlářství Ja-VOR.CZ Jindřichův Hradec
Řeznictví Pecha Nová Ves
KIA Jiří Souček s.r.o Jindřichův Hradec
Cukrárna U Doskočilů Jindřichův Hradec
Natura Koncept s.r.o Jindřichův Hradec
Moto hospoda U Kadajče Otín
Pivovar Bohemia Regent Třeboň
NBK SERVIS s.r.o Jindřichův Hradec
Jednota spotřební družstvo Jindřichův Hradec
Termoplast s.r.o Nová Bystřice

Fotografie zde

Zlatý pohár z Buku

Dne 29.června 2019 se soutěžní družstvo SDH Jindřichův Hradec zúčastnilo soutěže v požárním útoku. Byli jsme pozváni do místní části Buk,kde tamější dobrovolní hasiči uspořádali soutěž.
Soutěž se běžela tříkolově. Naši sporťáci na konec skončili na krásném 1. místě s časy 28,25 , 28,31 a 29,12. Druzí skončili hasiči z SDH Roseč s časy 29,00, 33,29 a jeden útok nedokončili. Třetí skončili hasiči z domácího družstva SDH Buk ,,A,, s časy 39,75, 51,53 a 59.75.
Z Buku si naši borci odvezli zlatý pohár. Druhý pohár jsme obdrželi jako speciální cenu, a to za nejrychlejší útok.
V našem soutěžním družstvu se poprvé představil nový člen družstva Vojta Víteček, který po skončení všech požárních útoků byl svými kolegy ze soutěžního družstva hozen do kádě.
Po zásluze Vojta Víteček šel přebrat od pořadatelů zlatý pohár ze soutěže.

Deváté místo z Vydří

V sobotu 1.června se sportovní družstvo SDH města Jindřichův Hradec zúčastnilo soutěže ve Vydří. Soutěže se zúčastnilo 12 týmů mužů, jeden tým žen a jeden tým dětí.

Soutěž se odehrávala v duchu 120. výročí založení SDH Vydří. Nejednalo se o klasickou soutěž v požárním útoku jako v předešlých letech. Domácí si na tuto soutěž připravili zpestření v podání změny provedení požárního útoku. Startovalo se klasicky ze startovní čáry výběhem. Jen ti, kteří dělali sací,museli oběhnout mašinu a běžet cca 15 metrů, kde měli připravené savice s košem a poté se vrátit mezi mašinu a káď,kde provedli spojení savic. Ti co běželi k terčům museli počkat až se zadek vrátí se savicemi a poté mohli vyběhnout vpřed. Soutěž zahájili domácí s výsledným časem 27:77 a drželi si prvenství než nastoupilo v pořadí jedenácté startovní družstvo z SDH Stajka. Muži ze Stajky zaběhli výborný čas 27:60 a to je dostalo na první příčku. I Jindřichohradečtí se snažili, ale nakonec skončili na devátém místě s časem 39:05.

Součástí soutěže byla i doplňková soutěž v přetahování lana. Soutěž v přetahování lanem vyhrál tým Old Boys z Vydří před domácím týmem SDH Vydří.

První trénink
Dlouho očekávaná chvíle mezi členy Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec nastala v neděli odpoledne. Zvuk nastartované mašiny, rozhozené hadice. První trénink sezóny 2019 na louce u řeky Nežárky v Dolním Skrýchově je již minulostí.

Členové sportovního družstva se sešli v neděli 14. dubna na louce, aby absolvovali první trénink. Po úvodním znovu poznání strojníka s mašinou, se někteří museli dostat do kontaktu s ledovou vodou z řeky Nežárky, aby si následně proudaři vyzkoušeli, jak do sebe zapadají koncovky jednotlivých hadic. K vidění bylo několik požární útoků, kdy se některé povedly méně, některé více, některé vůbec.

Dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce si v první části tréninku vyzkoušeli roztahovanou, protože se chystají na tradiční velikonoční soutěž do Zdešova. Druhá polovina tréninku patřila rozhazované. Hned na nadcházející pátek mají dobrovolníci plánovaný další trénink.  

Velikonoční soutěž ve Zdešově

V sobotu 20. dubna 2010 se sportovní družstvo v nekompletní sestavě zúčastnilo VII. ročníku Velikonoční soutěže ve Zdešově. Celkem zde startovalo 56 družstev, našemu družstvu se útok až tak nezdařil, skončilo na 37. místě s časem 39,72 s.

Fotografie zde