Jdi na obsah Jdi na menu

X. ročník Velikonoční soutěže ve Zdešově

V sobotu 30. března na ni vyjeli i dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce. Ve Zdešově před kulturním domem si krátce před desátou hodinou dopolední nastoupilo 45 týmů dobrovolných hasičů a hasiček.

V kategorii mužů soutěžilo 37 družstev. Jindřichohradečtí se na startovní čáru postavili jako dvacátý osmí a svůj útok úspěšně dokončili.

V kategorii mužů vyhráli hasiči z SDH Chotěmice (15,19). Druzí skončili hasiči z Markvarce (15,48). Cenu za třetí místo si odvezlo družstvo SDH Ledenice (15,50).

Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči obsadili 28. místo (31.32).

Kategorii žen vyhrálo družstvo SDH Slapy X (18,99), druhé skončily ženy z SDH Žírovnice (20,26). Třetí místo obsadily hasičky z Oltyně (20,75).

Fotografie zde

První trénink
 

Dlouho očekávaná chvíle mezi členy Sboru dobrovolných hasičů Jindřichův Hradec nastala v neděli 17. března dopoledne. Zvuk nastartované mašiny, roztažené hadice. První trénink sezóny 2024 v areálu HZS J. Hradec je již minulostí.

Členové sportovního družstva se sešli v neděli 17. ledna v areálu HZS, aby absolvovali první trénink. Po úvodním znovu poznání strojníka s mašinou, se někteří museli dostat do kontaktu s vodou, která byla doplňována z CAS 32 Tatra, aby si následně proudaři vyzkoušeli, jak do sebe zapadají koncovky jednotlivých hadic. K vidění bylo několik požární útoků, kdy se některé povedly méně, některé více, některé vůbec.

Dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce si při tréninku vyzkoušeli roztahovanou, protože se chystají na tradiční velikonoční soutěž do Zdešova. Hned na nadcházející neděli 24. března měli dobrovolníci plánovaný další trénink. Teď se sejdou opět v pátek 29. března, kdy mají naplánován další trénink a přípravu na sobotní soutěž do Zdešova.