Jdi na obsah Jdi na menu

Výcvik s motorovou pilou

V neděli 1.dubna 2012 se uskutečnil výcvik jednotky v práci s motorovou pilou. Tento výcvik probíhá každoročně, aby si pilaři ve výjezdové jednotce připomněli a zkusili práci s motorovou pilou. V naší jednotce je celkem 7 členů kteří mohou pracovat s motorovou pilou. Této akce se zúčastnilo 7 členů zásahové jednotky a jeden mladý hasič, který čeká na zařazení do výjezdového družstva. Ostatní členové se z jiných důvodů nemohli dostavit.

Město potřebovalo pokácet 13 vzrostlých stromů v areálu CO skladu města a proto požádalo naši jednotku o pomoc.

Jednotka vlastní jednu motorovou pilu Husqvarna 370 XP, která je uložena ve výjezdovém vozidle TA Renault Master. Po ukončení cvičení proběhla očista motorové pily a ukončení výcviku.

Výcvik hasičů řídil velitel jednotky Lubomír Beran. Během celého výcviku nedošlo k žádným mimořádným událostem.

Výcviku se zúčastnili tyto členové :

Bušta Lukáš, Bušta Zdeněk, Pavlík Vladimír ml., Neubauer Jaroslav, Mikulec Milan, Vopálka Vít ml., Mužík Jakub a Svobodová Kateřina.

 

Fotografie zde

 

Taktické cvičení na Státním hradě a zámku v Jindřichově Hradci 

Dne 19. října 2012 po čtrnácté hodině přerušil poklidné odpoledne v našem městě hluk sirén. Naštěstí se nejednalo o skutečný zásah, ale o taktické cvičení vyhlášené pro HZS Jindřichův Hradec a JSDH města Jindřichův Hradec.

     Úkolem cvičení konaném na Státním hradě a zámku byla pro naší jednotku, doprava vody na požářiště, jímž byl Španělský sál St.hradu a zámku.
     Při taktickém cvičení se prověřoval: dojezdový čas jednotek, součinnost jednotek na čerpacím stanovišti a při hašení, funkčnost všech strojů použitých při cvičení, vlastní činnost každé jednotky, velení u zásahu, spojení a komunikace u zásahu, správná činnost při evakuaci osob a následném ošetření.
     Za JSDH města J.Hradec se cvičení zúčastnili: L.Beran, J.Neubauer, V.Pavlík ml., V.Lejsek, L.Bušta, Z.Bušta, J.Lamač, J.Škrabálek, M.Mikulec.