Jdi na obsah Jdi na menu

Výcvik - CAS 20 Scania, DA Renault Master

V sobotu 14. října 2017 se za krásného slunného počasí sešli členové výjezdové jednotky k výcviku s CAS 20 Scania a DA Renault Master. Účelem bylo naplnění jímky vodou pomocí požární stříkačky Tohatsu z přírodního zdroje a zavlažení kompostu v areálu společnosti Služby města Jindřichův Hradec spol. s r.o. 

Fotografie zde

Výcvik Dobersberg - flashover kontejner

Jindřichohradečtí dobrovolní hasiči se v sobotu 16.9.2017 na pozvání od kolegů z Dobersbergu zúčastnili výcviku v mobilním flashover kontejneru. Flashover kontejner (trenažér) je soubor prvků sestavených do systému, který dovoluje simulovat reálné podmínky při požáru v uzavřeném prostoru. Jednotky PO mohou nacvičit taktiku a vedení zásahu při požárech v podmínkách celkového vzplanutí. Výcviku se zúčastnili Miroslav Bachorík, Dušan Beran, Lubomír Beran, Jan Dvořák, Milan Mikulec, Vladimír Pavlík a Jan Zavadil.

Fotografie zde

Požár ve stacionáři Bobelovka

V pátek 16. června 2017 v 9 hodin dopoledne byl členům Zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec ohlášen požár na adrese Otín 90, což je Stacionář Bobelovka spadající pod Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Stacionář Bobelovka poskytuje služby osobám s mentálním postižením. Z hasičárny vyjeli profesionální hasiči a následovala je posádka dobrovolných hasičů se Scanií.

Po příjezdu na místo požáru dva dobrovolní hasiči pomohli s natažením proudu „C“. Ostatní dobrovolníci se se Scanií přemístili k nedalekému Hamerskému potoku, kde vytvořili doplňovací stanoviště pro cisterny.

Profesionální hasiči byli nuceni evakuovat jednu osobu z domu a tuto následně předali do péče lékařů.

Popsanou situací jsme Vás seznámili o průběhu námětového cvičení, kterého se zúčastnili profesionální a dobrovolní hasiči z Jindřichova Hradce a zdravotnická záchranná služba z Jindřichova Hradce.

Po skončení cvičení měli klienti stacionáře možnost zastříkat si hasičskými hadicemi a získat základní informace od hasičů. Dobrovolní hasiči měli pro klienty připravenou malou sladkost.

Cvičení bylo prospěšné jak pro hasiče profesionální i dobrovolné, tak pro personál Stacionáře Bobelovka a samotné klienty.

Fotografie zde