Jdi na obsah Jdi na menu

Výcvik s technikou

Ve středu 22.5.2019 v odpoledních hodinách byl naplánován výcvik s technikou vozidla CAS, konkrétně práce s čerpadlem a využití vysokotlaku. Výcvik proběhl v areálu jedné jindřichohradecké firmy.

Fotografie zde
 

Výcvik s lafetou

V sobotu 4. května v průběhu příprav jedné z překážek pro extrémní překážkový závod Jindřichohradecký lev proběhl s některými členy jednotky výcvik s lafetou na vozidel CAS SCANIA 20.

Fotografie zde

Dobrovolní hasiči si osvěžili znalosti v různých modelových situacích

V neděli 7. dubna 2019 vyjeli členové JSDH města Jindřichův Hradec do Dolního Skrýchova na louku. Zde měli naplánovaný výcvik v různých modelových situacích.

A protože je pořád co se učit, tak na výcviku se přítomní dobrovolní hasiči rozdělili do dvou skupinek. Ty si postupně od velitele tahaly lístečky s konkrétními situacemi, které mohou nastat v běžném životě a ke kterým se dobrovolní hasiči mohou dostat. Skupinka tahající si lísteček měla za úkol připravit ze zásahových vozidel vše potřebné k uvedené modelové situaci a popsat, jak by postupovala. Druhá skupinka sledovala výkony svých kolegů. Každá parta plnila čtyři různé modelové situace.

Některé situace dobrovolní hasiči zvládli, u některých je opravil či drobně doplnil velitel jednotky Lubomír Beran.

pro všechny přítomné byl výcvik velkým přínosem. I to potvrdili samotní členové, kteří tuto formu výcviku velice chválili.
 

Fotografie zde

 

Námětové cvičení ve firmě POLLMANN

V pátek 22.3.2019 se členové JSDHM zúčastnili námětového cvičení v areálu firmy POLLMANN v Jindřichově Hradci. V 8,00 bylo ohlášeno zahoření odpadu v jedné z místních hal. Před příjezdem dobrovolné jednotky byla provedena evakuace mistrem směny, který zjistil, že jedna osoba se pohřešuje. Tyto informace byly předány veliteli jednotky a následně členové jednotky provedli prvotní zásah a osobu vyhledali. Požární technik firmy POLLMANN provedl vyhodnocení a závěr námětového cvičení.

 

Fotografie zde

 

Školení velitelů družstev

Dne 12. března 2019 proběhlo školení velitelů družstev. Školení se konalo ve školící místnosti v areálu HZS JčK ÚO Jindřichův Hradec. Proškoleni byli velitel jednotky Lubomír Beran a velitelé družstev Vladimír Pavlík ml., Jaroslav Neubauer.

 

Výcvik s dýchací technikou v parní kabině plaveckého bazénu

V sobotu 16. února 2019 se členové výjezdové Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Jindřichův Hradec zúčastnili výcviku s dýchacími přístroji v prostorách plaveckého bazénu, konkrétně parní kabiny. Zde si vyzkoušeli dýchací techniku v prostředí páry včetně fyzické zátěže, též provedli simulaci zraněné osoby v prostorách bazénu.  Členové jednotky děkují zaměstnancům plaveckého bazénu za umožnění výcviku.

 

Fotografie zde

 

Výcvik na ledu - záchrana tonoucí osoby

První březnovou sobotu si členové výjezdové jednotky naplánovali výcvik na ledu - záchranu tonoucí osoby, a to na rybníku Fical v místní části Radouňka. Tímto děkujeme porybnému panu Pecínovi za umožnění výcviku.

Dobrovolní hasiči byli oblečení do nepromokavých kombinéz a záchranných vest s přilbami na hlavě. Během celého výcviku byli dobrovolníci jištěni lany. Po přípravě nezbytného materiálu zahájil výcvik velitel jednotky Lubomír Beran krátkým teoretickým výkladem. Během toho seznámil dobrovolné hasiče se způsoby záchrany topící se osoby.

Následovala praktická část výcviku. Dobrovolní hasiči si vyzkoušeli na vlastní kůži záchranu druhé osoby i sebezáchranu. Vyzkoušeli několik způsobů záchrany s využitím různých pomůcek.

Fotografie zde